Групу вінницьких «спортсменів» затримали на Київщині відразу після скоєння чергового злочину

Новини Вінниці / Групу вінницьких «спортсменів» затримали на Київщині відразу після скоєння чергового злочину

Перший заступник голови Нацполіції – начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін зазначив, що затримані вінничани причетні до низки зухвалих крадіжок у різних регіонах України. Серед затриманих вінницьких спортсменів є навіть чемпіон з боїв без правил.

Перший заступник голови Нацполіції – начальник кримінальної поліції В’ячеслав Аброськін зазначив, що затримані вінничани причетні до низки зухвалих крадіжок у різних регіонах України. Серед затриманих вінницьких спортсменів є навіть чемпіон з боїв без правил.

Співробітники житомирського КОРДу накрили групу гастролерів з Вінниці після вчиненою ними крадіжки з приватного будинку на Київщині майна на понад 1 млн грн. У Нацполіції запевняють, що спортсмени протягом тривалого часу скоювали розбої та крадіжки з домоволодінь, а також з офісів фірм у різних регіонах. Над розкриттям цієї групи працювали правоохоронці багатьох підрозділів.

За словами т.в.о. начальника поліції в Житомирській області Сергія Крупєя, до складу банд формування входять жителі Вінниччини віком від 25 до 47 років. Затримали 14 травня у ході спецоперації п’ятьох осіб на трьох автомобілях-іномарках одразу після вчинення ними зухвалого обкрадання домоволодіння місцевого жителя.

У той же день поліція провела з десяток обшуків на Вінниччині та у м. Києві за адресами проживання фігурантів справи. В оселях вилучили речі, які свідчать про причетність чоловіків до інших злочинів.  

С. Крупєй відзначає підготовку підозрюваних до кожного об’єкту. Вони використовували квадрокоптер для обстеження місцевості, рації, засоби стільникового зв’язку, змінні сім-картки для підтримання зв’язку один з одним. «Спортсмени» навіть користувалися формою працівників правоохоронних органів. Окрім цього під час обшуків вилучена зброя, гроші, тощо.  

У поліції мають усі підстави вважати, що до складу злочинного угрупування входило більше осіб. Правоохоронці сподіваються «знайти» інших учасників групи.

Олег Верлан

15 травня, 2018