Громади Вінниччині в режимі онлайн «змагаються» за гроші на свій розвиток

Новини Вінниці / Громади Вінниччині в режимі онлайн «змагаються» за гроші на свій розвиток

Карантин не став на заваді проведенню  XVII Обласного конкурсу проєктів розвитку територіальних громад Вінницької області. На участь в у конкурсі онлайн зареєстровано більше п‘яти сотень заявок, найактивніше боролись за гроші для своїх громади  такі райони Вінниччини, як Шаргородський, Бершадський, Гайсинський, Мурованокуриловецький, Тростянецький райони.

Карантин не став на заваді проведенню  XVII обласного конкурсу проєктів розвитку територіальних громад Вінницької області. На участь в у конкурсі онлайн зареєстровано більше п‘яти сотень заявок, найактивніше боролись за гроші для своїх громади такі райони Вінниччини, як Шаргородський, Бершадський, Гайсинський, Мурованокуриловецький і Тростянецький райони.

В рейтингу найпопулярніших проєктів – створення спортивних об‘єктів та покращення туристичної інфраструктури, проведення освітлення, модернізація опалення.

За офіційною інформацією на конкурс було зареєстровано 552 заявки, з яких допущено 512. 40 заявок до участі в конкурсі не допущено через дублювання  - 35 та перевищення ліміту - 5.

Врешті решт з до офіційної реєстрації «дійшли» 467 проєктів. 45 - не брали участі у зв’язку з їх не поданням у паперовому вигляді.

Сільські раді, які не входять до складу ОТГ - 214 проєктів (45,8%). Селищні, міські ради міст районного значення, які не входять до складу ОТГ- 28 проєктів (6,0%);
Міські ради міст обласного значення, ради ОТГ, районні ради – 219 проєктів (46,9 %); Спільні проєкти, розроблені декількома місцевими радами на основі договору про спільну діяльність, так звані, проєкти міжмуніципального співробітництва – 6 проєктів (1,3%).

Розподіл проєктів за напрямками відбувся наступним чином:
- підтримка людей з обмеженими фізичними можливостями – 31 проєкт (6,6%);
-збереження історико-культурної спадщини – 50 проєктів (10,7% від загальної кількості зареєстрованих проєктів);
- розвиток спортивної та туристичної інфраструктури населених пунктів – 142 проєкти (30,4%);
- впровадження енерго- та ресурсоощадних технологій на об’єктах комунальної власності та ОСББ, в т. ч. проведення енергетичних обстежень будівель комунальної власності з підготовкою відповідного звіту з енергоаудиту та формуванням – 111 проєктів (23,8%);
- модернізація мереж вуличного освітлення - 118 проєктів (25,3%);
- розбудова інфраструктури із забезпеченням функціонування Центрів безпеки (пожежно-рятувальні підрозділи, пункти громадської безпеки) - 15 проєктів (3,2%).

Далі проєкти будуть передані для проведення експертної оцінки виконавчому адміністратору конкурсу - секретаріату Вінницької обласної асоціації органів місцевого самоврядування.

У 2020 році на реалізацію проєктів 17 обласного конкурсу проєктів розвитку територіальних громад з обласного бюджету виділено 15 млн.грн.