Громадські організації створили об’єднання «Національний спротив Вінниччини» для захисту в умовах війни

Новини Вінниці / Громадські організації створили об’єднання «Національний спротив Вінниччини» для захисту в умовах війни

Зважаючи на зовнішні загрози перед державою, суспільством і громадянами, у Вінниці 8 лютого представники понад десяти громадських організацій узгодили Декларацію про створення об’єднання під назвою «Національний спротив Вінниччини».

«Мета полягає у тому, щоб об‘єднати патріотичні верстви вінничан для організованого захисту нашої землі, наших міст і селищ в умовах війни, аби люди розуміли не тільки куди їм бігти у разі небезпеки, а знали як захищатися від ворога», - зазначає один з очільників УНСО Сергій Чумак.

Усі присутні підкреслили важливість аполітичності об’єднання, адже доля області та країни важливіша за внутрішні процеси. Тому представники ГО дотримуються єдиної думки, що пріоритетом є підвищення рівня підготовки цивільного населення для ефективного опору агресору в разі широкомасштабного вторгнення військ Російської Федерації на територію України.

«Свою діяльність будемо здійснювати, опираючись на патріотичну частину нашого суспільства, в координації з відповідними військовими, правоохоронними, спеціальними силами та органами влади, відповідальними за розбудову територіальної оборони», - йдеться у декларації.

Сьогоднішнє зібрання було ознайомчим та «установчим». Всі погодилися з тим, що не створюється «закритий клуб», до об’єднання можуть долучитися інші представники громадського сектору, які поділяють державницькі цінності та необхідність у просвітницькій роботі.  

До об’єднання «Національний спротив Вінниччини» нині увійшли Сергій Чумак (від ВКК УНСО), Зоя Кузьменко (від ГО «Родина Героїв Небесної сотні»), о. Анатолій Аксанюк, благочинний м. Вінниці (від ПЦУ), Микола Радіонов, який представляє декілька ГО, зокрема «Єврорегіон «Дністер», Ігор Заіковатий, (ГО «Спільнота «Журналістський Майдан»), Сергій Драчук, (громадський діяч), Ігор Юкальчук, (ВОГФ «Спеціальний підрозділ «Чумацький шлях»), Олександр Мельник (від ГО «Служба порятунку «Альфа»), Катерина Бевзюк, БФ «Родина турбота»), Валерій Дяків (директор ДНЗ «ЦПТО 1 м.Вінниці).