Громадянин Азербайджану на Вінниччині намагався незаконно вивезти за кордон військовозобов’язаних

Новини Вінниці / Громадянин Азербайджану на Вінниччині намагався незаконно вивезти за кордон військовозобов’язаних

Поліція Вінниччини викрила спробу незаконного вивезення військовозобов'язаних за кордон.

На сторінці поліції Вінниччини розповіли, що в ніч з 14 на 15 липня поліцейські спільно з прикордонниками викрили чотирьох чоловіків мобілізаційного віку, які намагались перетнути державний кордон поза офіційним пунктом пропуску.

На автошляху у напрямку кордону з Придністровським регіоном Молдови вартові кордону зупинили легковий автомобіль. У ньому, крім водія, перебувало 4 пасажири – мешканці Одеської та Чернігівської областей.

Незаконний «трансфер» до державного кордону здійснював 38-річний громадянин Азербайджану. Він, використовуючи об’їзні шляхи, планував доставити пасажирів на околицю одного з сіл прикордоння, де вони мали б пішки незаконно перетнути кордон. Чоловіки скористалися послугами інтернет-каналу, через який завчасно отримували інструкції про маршрут, час і місце збору групи.

38-річного керманича, іноземця, котрий тимчасово проживає на Одещині, затримали на території Тульчинського району.

Усі порушники затримані в адміністративному порядку за ст.204-2 КУпАП «Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України». Іноземцю слідчим Нацполіції повідомлено про підозру у вчиненні злочину за ст. 332 ККУ «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Досудове розслідування триває. Наразі встановлюються інші особи, причетні до вчинення кримінального правопорушення.