Голова Вінницької облради Вячеслав Соколовий розповів про початок опалювального сезону у Тульчинській громаді

Новини Вінниці / Голова Вінницької облради Вячеслав Соколовий розповів про початок опалювального сезону у Тульчинській громаді

Голова Вінницької облради Вячеслав Соколовий та перший заступник голови Володимир Кістіон побували з робочою поїздкою у Тульчинській громаді. Разом з Тульчинським міським головою Валерієм Весняним вони ознайомилися з тим, як проходить опалювальний сезон, зокрема з роботою котелень, які опалюють заклади – освітній та соціального спрямування.

Про це повідомляє сайт Вінницької обласної ради.

У громаді, на виконання рішення сесії облради, котельні двох закладів були передані на баланс КП «Вінницяоблтеплоенерго». Для покращення енергозбереження та зменшення енергоспоживання в котельнях вже замінили насоси та покращили хімводоочистку. «Вінницяоблтеплоенерго» і надалі працює над енергоефективністю своїх об’єктів.

В.о. директора ліцею Людмила Фадєєва зазначила, що опалювальний сезон розпочався вчасно, температурний режим дотримується, постійно є гаряча вода.

«Діти можуть приймати гарячий душ. Під час повітряних тривог всі зобов`язані спуститися до укриття, яке розділено на окремі приміщення. Там продовжується освітній процес, – розповіла Людмила Фадєєва. – На цей момент у закладі навчається 355 ліцеїстів».

Вячеслав Соколовий також побував у Тульчинському обласному будинку дитини та ознайомився з роботою закладу. Нині установа надає різноманітні послуги з реабілітації дітей від 1 місяця до 10 років, дітей з інвалідністю – до 18 років. У закладі на вихованні перебуває 59 дітей. Там облаштовано просте укриття.

Голова обласної ради звернув увагу на те, що для реабілітації дітей у закладі створені гарні умови.

«Треба віддати належне керівниці Марії Олексіївні та всьому колективу, які з душею та увагою ставляться до дітей. В закладі є відповідне укриття, воно облаштоване», – сказав Вячеслав Соколовий.

Він наголосив, що одним із першочергових завдань є готовність навчальних, соціальних і медичних закладів до опалювального сезону.

«Тульчинський обласний будинок дитини добре підготували до опалювального сезону, в приміщеннях – тепло. Котельня забезпечена резервним живленням. Завдяки професійній роботі працівників «Віннницяоблтеплоенерго» здійснено всі профілактичні та ремонтні роботи, –  зазначив Вячеслав Соколовий. – Ліцей, в якому ми побували, забезпечений і альтернативним живленням – дровами на 4 місяці наперед. Там дуже ефективно підходять до температурного режиму. В теплу пору розумно використовують енергогенерацію, не витрачають зайвих коштів, заощаджують. Рішення, які потрібні для підтримки цих закладів, – депутати приймають вчасно, за що вдячний депутатським постійним комісіям».

Перший заступник голови облради Володимир Кістіон зазначив, що нинішні погодні умови дозволяються працювати в економрежимі.

«Сьогодні маємо приклад двох закладів, – як працюють обласні комунальні установи. Кілька років тому депутатським корпусом Вінницької обласної Ради ухвалене прагматичне рішення – об'єкти з виробництва тепла були передані від цих закладів на баланс спеціалізованого комунального підприємства «Вінницяоблтеплоенерго», – пояснив Володимир Кістіон. – Якщо буде вузька спеціалізація - матимемо значно кращий результат».

Посадовці також відвідали Центр надання соціальних послуг Тульчинської міської ради. Там функціонує дев’ять структурних підрозділів, установа надає 20 соціальних послуг. Зараз у Центрі також проживають внутрішньо переміщені особи.

В.Соколовий відзначив, що Центр надання соціальних послуг у Тульчинській громаді підготовлений до надання послуг на найвищому рівні.

«Усе це – завдяки спільній злагодженій роботі команди міського голови Валерія Весняного й працівників центру, –  зауважив він. – За рахунок співфінансування місцевого й державного бюджетів, створено простір для осіб, які постраждали від домашнього насильства. А в період війни цей заклад також надає соціальні послуги і є місцем, де проживають внутрішньо переміщені особи – сім'ї з дітьми, люди старшого віку, які потребують особливого догляду і підтримки. Це демонстрація того, що тульчинці згуртовані і допомагають одне одному».

Олеся Рудницька

20 листопада, 2023