Голова Вінницької облради Вячеслав Соколовий на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад: «Наша головна ціль - перемога, для цього громади мають бути економічно сильними»

Новини Вінниці / Голова Вінницької облради Вячеслав Соколовий на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад: «Наша головна ціль  - перемога, для цього громади мають бути економічно сильними»

Сьогодні, 24 жовтня, у Вінниці відбулось розширене засідання Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України. Як заявив під час заходу голова Вінницької облради Вячеслав Соколовий на місцеві органи влади нині покладаються обов’язки як по допомозі ЗСУ, так і підтримці функціонування економіки та соціальної сфери.

Про це повідомляють на сайті Вінницької облради.

«Наша головна ціль – перемога. А для цього потрібна потужна підтримка ЗСУ – і матеріальна, і моральна. Всі наші рішення передусім спрямовані на досягнення цієї мети. Для того, щоб ми могли реально допомагати своїм захисникам і захисницям, громади Вінниччини мають бути сильними в економічному плані», - зазначив очільник облради. 

Він наголосив, що одночасно з цим місцева влада не має забувати про нагальні потреби громадян.

«Нам необхідно забезпечувати навчання дітей та молоді, надавати населенню якісні медичні послуги, робити все для лікування поранених військовослужбовців і їхньої реабілітації. І, звичайно, ще одне актуальне питання на сьогодні – відпрацювати опалювальний сезон максимально стабільно та пережити зиму без блекаутів», - зауважив В.Соколовий.

За словам и голови обласної ради, у регіоні працюють «злагоджено та системно на всіх рівнях».

Виступаючи перед активом області, заступник керівника Офісу Президента України Олексій Кулеба зазначив, що важливе єднання різних гілок влади та спільний шлях до перемоги. Фактично Вінниччина намагається дотримуватися цього принципу та спільно вирішувати всі питання сприяння ЗСУ та життєдіяльності регіону.

Олеся Рудницька

24 жовтня, 2023