ГОГОЛЬFEST, який в минулому році проходив у Вінниці, через пандемію «заблукав» та «застряг» у Фастові

Новини Вінниці / ГОГОЛЬFEST, який в минулому році проходив у Вінниці, через пандемію «заблукав» та «застряг» у Фастові

Фестиваль сучасного мистецтва ГОГОЛЬFEST, який в минулому році проводили у Вінниці, планують провести у Фастові. Міжрегіональна конференція. яку організовує Міністерство культури та інформаційної політики України у колаборації з ГОГОЛЬFEST, відбудеться 18-19 вересня.

Фестиваль сучасного мистецтва ГОГОЛЬFEST, який в минулому році проходив у Вінниці, Маріуполі та інших містах, нині «застряг» у Фастові. Організатори повідомляють, що місто потрапило до «померанчевої зони»,  і мистецький захід перенесли на наступний рік.

Тож замість фестивалю, який мав відбутися 19-20 вересня, у місті планують провести Міжрегіональну конференцію 18-19 вересня. Учасників чекають як в офф-лайн режимі, так і онлайн.

«18-19 вересня у Центральному палаці культури міста Фастів пройде міжрегіональна конфереція. Тема: “ПРОСТІР — країна єдиних цінностей”. На меті: пошук шляхів розвитку культури та об’єднання країни через культурні проєкти.
Всі дні конференції буде онлайн-трансляція. Програма та деталі на сторінці події: https://cutt.ly/ffOFKi2
Стати учасником та потрапити на захід можна зареєструвавшись тут: https://cutt.ly/XfYXaXY»
, - йдеться в інформації.

Організатори заявляють про участь в конференції культового гурту «Даха Браха», музиканти мають провести майстер-клас з перфоменсу.

Даха Браха

Зазначимо, що ГОГОЛЬFEST, заснований у 2007 році проводили виключно у Києві. Згодом фестиваль почав мандрувати. В 2019 році одним із майданчиків стала Вінниця.

Навесні цього року ГОГОЛЬFEST мав відбутися в Одесі, в Маріуполі та ще в кількох містах. Коли організатори зрозуміли, що «фестивалю не буде», то  перенесли заходи на осінь і обрали вже інші міста -  Херсон, Фастів, Дніпро і «секретне» місто.

Зазначимо, що в Херосні Dream Гоголь Fest встигли провести, як і заплановано 4-6 вересня. У Фастові ж фестиваль проведуть у наступному році, якщо міністерство виділить кошти.

Щодо інших локацій, то на 3-4 жовтня DniPro Гоголь заплановано у Дніпрі, 17-18 жовтня — secret. Хоча на початку року саме на жовтневі числа припадало проведення заходу у Вінниці. 

Ситуація нині змінюється доволі швидко. Тож передбачити, чи проводитимуть фестиваль у Дніпрі, і чи чекати на нього вінничанам, наразі складно.

Натомість фанати фестивалю планують взяти участь в заходах в режимі онлайн і діляться інформацією у мережі.

Марина Карабай

15 вересня, 2020