Гімназія та ліцей з Вінниці увійшли до топ-100 найкращих навчальних закладів України

Новини Вінниці / Гімназія та ліцей з Вінниці увійшли до топ-100 найкращих навчальних закладів України

за результатами ЗНО-2020 на основі відкритих даних Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) зроблено рейтинг найкращих навчальних закладів України. В ТОП-100 два вінницьких – Фізико-математична гімназія №17 та Вінницький технічний ліцей.

За результатами ЗНО-2020 на основі відкритих даних Українського центру оцінювання якості освіти фахівці вебсайту DOU зробили рейтинг найкращих навчальних закладів України. В ТОП-100  "за версією DOU" увійшли – Фізико-математична гімназія №17 та Вінницький технічний ліцей.

На 31 місці у загальному рейтингу ТОП-100 опинився КЗ «Фізико-математична гімназія №17» (м.Вінниця). Середній бал ЗНО – 175,8. У рейтингу шкіл України від Освіта.UA  заклад займає 36 місце.

На 66 місці — КЗ «Вінницький технічний ліцей» (м.Вінниця). Тут середній бал по ЗНО – 170,5. У рейтингу шкіл України від Освіта.UA  заклад займає 46 місце.

Ці заклади потрапили і до ТОП-100 шкіл для сфери IT й інженерних спеціальностей. Зокрема, КЗ «Фізико-математична гімназія №17» (м.Вінниця) займає  21 місце. Середній бал по ІТ- 175,8. КЗ «Вінницький технічний ліцей» — на 37 місці із середнім балом по ІТ – 168,9.

А КЗ «Гуманітарна гімназія №1 імені М.І.Пирогова» (м.Вінниця) потрапила до десятки українських шкіл, які випустили найбільшу кількість відмінників. Заклад випустив 18 відмінників навчання.

Зазначимо, що в рейтингу додатково враховані результати двох попередніх років, що дає змогу усунути похибку обчислень для шкіл з малою кількістю учнів, а також згладити можливі аномалії.

DOU - вебсайт з елементами колективного блогу в Україні російською та українською мовами, створений для розповсюдження новин, аналітичних статей та свіжої інформації, пов'язаної з інформаційними технологіями. Проєкт з'явився весною 2005 року, орієнтований на українських розробників програмного забезпечення.