Геноцид в Маріуполі. У Драмтеатрі загинуло близько 300 жінок і дітей

Новини Вінниці / Геноцид в Маріуполі. У Драмтеатрі загинуло близько 300 жінок і дітей

У підвалі Драматичного театру Маріуполя внаслідок бомбардувань 16 березня загинуло близько 300 людей. Підрахунок, який оприлюднено мерією міста, базується на свідченнях очевидців.

Нагадаємо, окупанти умисно знищують Маріуполь та його мешканців. Точна кількість загиблих невідома. Місто в оточенні ворожих військ, тривають вуличні бої та бомбардування житлових масивів.

Попри те, що біля будівлі театру маріупольці написали «діти», російська авіація 16 березня завдала удару. На той час там ховалися сотні мирних жителів Маріуполя, переважно жінки та діти. Потім стало відомо, що під завалами будівлі є живі.

«На жаль, починаємо цей день з поганих новин. Від очевидців з'явилася інформація про те, що в Драматичному театрі Маріуполя внаслідок бомбардування російським літаком загинуло близько 300 людей. До останнього не хочеться вірити у цей жах. До останнього хочеться вірити, що всім вдалося врятуватися. Але слова тих, хто був усередині будівлі в момент цього терористичного акту, говорять про протилежне», - повідомили в міськраді.

Варто зазначити, що в міськраді повідомляють кількість загиблих з посиланням на очевидців, а не власних співробітників. Точну кількість загиблих до кінця війни важко підрахувати.

Раніше повідомлялося, що окупанти знищили 90% міста.

Олег Верлан

25 березня, 2022