«Гаряча нічка» у російському Новоросійську та Криму: об’єкти були атаковані морськими дронами

Новини Вінниці / «Гаряча нічка» у російському Новоросійську та Криму: об’єкти були атаковані морськими дронами

Вночі 4 серпня вибухи пролунали у Новоросійську Краснодарського краю РФ та тимчасово окупованому Криму. Міноборони Росії заявило про атаки та «успішне відбиття». Втім, приміром, у Феодосії після «бавовни» містяни бачили «швидкі» та пожежників, які рухались до місця вибухів.

Російські телеграм-канали опублікували відео вибухів у бухті Новоросійська і села Мисхако. Міноборони РФ вказало, що територію військово-морської бази було атаковано морськими безекіпажними катерами. Стверджується, що дрони «знищені вогнем зі штатного озброєння російських кораблів, які здійснюють охорону зовнішнього рейду».

У порту Новоросійська встановлено тимчасову заборону на рух суден.

Між тим, близько першої години ночі місцеві пабліки жителі писали, що бачили яскравий спалах над морем та вибухи там, де розташовано КТК (Каспійський трубопровідний консорціум).

У телеграм-каналі "Кримський вітер" зазначили, що у Новоросійську потрапили до так званого «нафтового маяка». Там пояснили, що це виносний пристрій для приймання нафти, розташований за кілька кілометрів від берега Чорного моря.

У Міноборони країни-агресорки сказали, що інфраструктура Каспійського трубопровідного консорціуму внаслідок спроби атаки у Новоросійську нібито не постраждала.

У тимчасово окупованому Криму в районі Феодосії теж лунали вибухи. Telegram-канал "Кримський вітер" вказує, що про перші звуки вибухів місцеві жителі почали повідомляти в мережі близько пів на четверту ночі. Пізніше пролунали повторні. У пабліках розповідають про гул, схожий на звук безпілотника.

«У Феодосії працює російська ППО, чути черги. Феодосійці вже нарахували від 5 до 7 вибухів. Також повідомляють про звук безпілотників», - йдеться у публікації.

Також повідомляється, що вулицями Феодосії мчать карети швидкої допомоги та машини рятувальників.

У кримських пабліках повідомляють, що вибухи цієї ночі також були в районі Армянська. Крім того, Джанкої у військовому містечку гуділа сирена - це тривало приблизно пів години.

Вороже Міноборони стверджує, що нібито черговими засобами ППО знищено 10 БпЛА, ще три безпілотники - придушені засобами радіоелектронної боротьби.

«Внаслідок припиненої терористичної атаки постраждалих та руйнувань немає», - як завжди кажуть росіяни.

Олег Верлан

4 серпня, 2023