ФСБ Росії вигадала замахи на Симоньян і Собчак: у підозрюваних знайшли гумові кийки та шеврони

Новини Вінниці / ФСБ Росії вигадала замахи на Симоньян і Собчак: у підозрюваних знайшли гумові кийки та шеврони

У російській ФСБ заявили про попередження «замаху» на пропагандистку Маргариту Симоньян та журналістку Ксенію Собчак. Підозрюваних 14 липня затримали у Москві та Рязанській області. Під час обшуку в них передбачувано знайшли шеврони «неонацистського угрупування», тому «гебешники» звинуватили у гіпотетичних злочинах Україну.

У людей, які нібито готували замахи, нібито вилучили автомат Калашнікова з патронами, ножі, гумові кийки, кастети та наручники.

Про це повідомили російські пропагандистські ЗМІ.

«Федеральною службою безпеки спільно зі Слідчим комітетом і МВС Росії запобігли підготовці українськими спецслужбами вбивства головного редактора телеканалу RT і Міжнародного інформаційного агентства «Росія сьогодні» Маргарити Симоньян. За наявними даними, також готувалося вбивство Ксенії Собчак», – процитували заяву.

У ФСБ РФ запевняють що затримані входять до «неонацистського угруповання «Параграф-88». Вони, за версією спецслужб, «здійснювали розвідку за адресами роботи та проживання Симоньян та Собчак». З собою, як належить справжнім кілерам, вони прихопили «шеврони та прапори з нацистською символікою», а також «нацистську літературу».

Втім, про портрети Бандери, Шевченка, Шухевича, Лесі Українки та Франка «гебісти» не повідомляють. 

«Під час слідчих дій у затриманих вилучили автомат Калашнікова, 90 набоїв до нього, ножі, кастети, гумові кийки, наручники, шеврони та прапори з нацисткою символікою, нацистську літературу, а також засоби зв'язку та комп'ютери з інформацією, що підтверджує їхні злочинні наміри», – пишуть пропагандисти.

Ба більше, росіяни «дізнались», що Симоньян і Собчак дуже заважали Службі безпеки України, тому на операцію «з шевронами та кийками» СБУ виділила 3 мільйони російських рублів.

«Затримані розповіли, що готували замахи на завдання СБУ за винагороду у розмірі 1,5 мільйона рублів за кожне вбивство», – пишуть пропагандисти.

Раніше у ФСБ ще додавали про «візитку Яроша», нині чомусь забувають про «Правий сектор».

Можна припустити, що на тлі публічної критики Генштабу російськими офіцерами, незрозумілий «дій» з Пригожиним, ФСБ вдалась до звичайної практики відволікання уваги на «неонацистів» і нашвидкуруч вигадала історію про замах з «гумовими кийками» і «нацистською літературою».   

До речі, з 18-річним Мішею Балашовим з Москви вже виклали відео, на якому той зізнається, що спочатку з друзями бив «осіб неслов’янської зовнішності», а потім з ним вийшли на контакт з України і замовили вбивство Симоньян і Собчак. Насправді все відбувалось простіше. Хлопців затримали після чергової бійки та запропонували співробітництво з ФСБ в обмін на волю. І вони стали агентами….   

Олег Верлан

15 липня, 2023