ФСБ РФ через пабліки шукала «однодумців» у Вінниці: у СБУ викрили потенційних кандидатів

Новини Вінниці / ФСБ РФ через пабліки шукала «однодумців» у Вінниці: у СБУ викрили потенційних кандидатів

Кіберфахівці Служби безпеки викрили не лише Telegram-канал і паблік у «Вконтакте», через які ФСБ вербувала клієнтуру серед вінничан, а й вирахували потенційних кандидатів у зрадники.

Про це повідомляє управління СБ України у Вінницькій області.

«В результат спецоперації, заблоковано Telegram канал «Винница наш дом!» та інтернет-спільноту «Винница РУ» у забороненій соцмережі «Вконтакте», функціонування яких координувало ФСБ», - йдеться у повідомленні.

За даними СБУ, агресор використовував їх для «розгону» дезінформації щодо внутрішньо-політичної обстановки в регіоні та ситуації на фронті.

Також окупанти через підконтрольні інтернет-ресурси вивчали суспільні настрої жителів області. Під час «моніторингу» коментарів намагалися виокремити своїх «однодумців» для їх подальшого залучення до негласного співробітництва у війні проти України.

«Встановлено, що ці платформи адмініструвала російська SMM-компанія, яка ще з 2014 року таємно співпрацює з представниками спецслужби рф. Щоденно ворожі інтернет-агенти масово розміщували провокативні матеріали, в яких виправдовували збройну агресію і намагались дискредитувати Сили оборони», - зазначають у СБУ.

В результаті оперативної роботи, задокументовано всі спроби підривної діяльності ворога і виявлено громадян, яких ФСБ «розглядало» як посібників для збору розвідувальної інформації проти України.

«Тривають комплексні заходи для встановлення всіх осіб, причетних до підривної діяльності на користь країни-агресора. Заходи з викриття і блокування протиправних дій проводили співробітники СБУ Вінницької області», - вказують у повідомленні.

Новини Вінниці / ФСБ РФ через пабліки шукала «однодумців» у Вінниці: у СБУ викрили потенційних кандидатівНовини Вінниці / ФСБ РФ через пабліки шукала «однодумців» у Вінниці: у СБУ викрили потенційних кандидатів
Олег Верлан

14 грудня, 2022