Фільми двох юних вінничанок боряться за перемогу у Чілдрен Кінофесті

Новини Вінниці / Фільми двох юних вінничанок боряться за перемогу у Чілдрен Кінофесті

У неділю, 3 червня, стане відомо переможців 5-го ювілейного міжнародного фестивалю мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест». За перемогу боряться мультики двох вінничанок, які потрапили до 10 кращих цьогорічного конкурсу. Фільми-фіналісти обирало професійне журі.

У неділю, 3 червня, стане відомо переможців 5-го ювілейного міжнародного фестивалю мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест». За перемогу боряться мультики двох вінничанок, які потрапили до 10 кращих цьогорічного конкурсу. Фільми-фіналісти обирало  професійне журі.

 За перемогу, а також приз у 20 000 грн змагається анімаційна казка «Рукавичка в пустелі»Катерини Білоножко із с.Лука-Мелешківська. Восьмирічна дівчинка є вихованкою Центру медіаграмотності #zliva при  обласній станції юних натуралістів. Маленька рижисерка зізнається над роботою працювала не довго, протягом двох тижнів.А у її портфоліо це не перший мультик.

«Я змінила персонажів, назви попридумувала різні . Найбільше сподобалася ліпка. Казка про те, як їхав дід пустелею та загубив рукавичку, і вирішили жителі пустелі в ній пожити, доки не прийшов нільський крокодил», - розповідає Катерина Білоножко.

До 10 кращих, які претендують на перемогу і анімаційний фільм «Друзі з Овочсіті» вихованців гуртка дитячої мультиплікації вінницького міського палацу дітей та юнацтва ім.Лялі Ратушної. За словами автора мультику Валерії Мартиновської  - це історія-роздум про дружбу та відносини між батьками та дітьми, про те, що таке справжнє щастя.

«Мультик про родину та дружбу. Головний герой Баклажан завжди ходив сумним, через свою закритість він немав друзів, а в родині батьки його не підтримували і не зважали на нього. Але все буде добре, герой знайде і товаришів, і спільну мову з батьками і стане щасливим», - говорить Валерія Мартиновська.

Конкурс дитячих фільмів, оголошений восени 2017 року. Для участі у фестивалі  було надіслано 150 робіт. З них б відібрано по 5 фіналістів у двох категоріях – від 7 до 10 років і від 11 до 14.

Фільм-переможець буде визначений за допомогою глядацького голосування під час безкоштовних кінопоказів, які тривають у 20 українських містах  протягом десяти днів з 25 травня. У Вінниці фестивальні фільми демонструють у кінотеатрі «Родина», по 3 червня  о 14 годині. Назву кращого буде оголошено на церемонії закриття фестивалю у столичному кінотеатрі «Київська Русь» 3 червня. Сьогодні ж у День захисту дітей вінничанки, а також їх наставники, чиї фільми ввійшли до фіналу, отримали вітання та побажання перемоги від народного депутата Олексія Порошенка.

 До речі, закриє «Чілдрен Кінофест-2018» фільм-володар Ґран-прі минулорічного конкурсу - британське фентезі «Моллі Мун та чарівний підручник гіпнозу».