Фермеру на Вінниччині дозволили вийти під заставу у справі про вбивство сина

Новини Вінниці / Фермеру на Вінниччині дозволили вийти під заставу у справі про вбивство сина

Вінницький апеляційний суд ухвалив рішення про можливість внесення застави у розмірі майже мільйон гривень для 70-річного фермера

Інцидент, що призвів до судового розгляду, стався в селі Жмеринського району, де 70-річний голова одного з фермерських господарств Вінниччини, за даними слідства, вистрілив у свого сина під час сварки. В результаті конфлікту куля, випущена з автомата, влучила в голову 40-річного чоловіка, що призвело до його смерті.

Першочергово суд прийняв рішення про тримання під вартою без права застави. Проте захисник фермера подав апеляцію, наполягаючи на тому, що це було ненавмисне вбивство, вчинене через необережність, а не зумисний злочин. Адвокат наголошував, що фермер не мав наміру вбити свого сина, і просив суд змінити запобіжний захід на більш м’який.

Під час розгляду апеляційної скарги, суд заслухав свідчення двох очевидців інциденту, а також зачитав клопотання від 201 орендодавця, які висловилися на підтримку підозрюваного. Згідно з їхніми свідченнями, конфлікт розпочався через агресивну поведінку сина, який першим почав провокувати батька. Проте саме фермер, за їхніми словами, тричі вистрілив у землю, перш ніж куля влучила в сина, коли той намагався відібрати зброю.

Суд врахував аргументи сторін та вирішив змінити запобіжний захід, дозволивши фермеру вийти з-під варти під заставу в розмірі 908 тисяч 400 гривень. Таке рішення обумовлено, серед іншого, необхідністю фермера продовжувати роботу для підтримки родини, зокрема неповнолітньої дочки та п’яти онуків, а також забезпечення працівників фермерського господарства роботою.

Якщо підозрюваний фермер внесе зазначену суму застави, він буде звільнений з-під варти до завершення судового розгляду. Справа продовжує залишатися під контролем судових органів, і остаточне рішення щодо вини чи невинності підозрюваного ще має бути винесено.

Михайло Білик

20 серпня, 2024