ФДМ продав Мурафський кар’єр на Вінниччині компанії, зареєстрованій у будівлі сільської ради

Новини Вінниці / ФДМ продав Мурафський кар’єр на Вінниччині компанії, зареєстрованій у будівлі сільської ради

Фонд державного майна України продав на торгах Мурафський кар’єр у Вінницькій області з фінальною ставкою об’єкта у 25 млн 304 грн. Переможцем торгів стала будівельна компанія з місцевою «пропискою», хоча й належить львів’янину Петраху.

Про це повідомляє Фонд державного майна України.

«За підприємство на аукціоні змагалися 3 інвестори. В результаті торгів вартість об’єкта зросла у 5 разів. Окрім переможної ставки, переможець аукціону повинен сплатити понад 11 млн гривень боргів підприємства перед бюджетом та працівниками», - йдеться у повідомленні.

У фонді зазначають, що приватизація цього акти ву, який декілька років тому розроблявся за лівими схемами протизаконно, дала можливість для створення бізнесу у видобувній галузі.

«Кар’єр припинив видобуток вапняку 10 років тому, однак продовжував генерувати збитки у державній власності. Приватний інвестор відновить діяльність підприємства, залучатиме інвестиції у розвиток та модернізацію, а також створюватиме робочі місця – все це стане важливим внеском у розвиток української економіки.

Натомість Україна отримає мільйони гривень для підтримки Сил оборони – це переможна ставка та ПДВ, а також поверне 11 мільйонів боргів», - вказують у ФДМ.

Нагадаємо, Мурафський кар’єр площею 1718,4  м² був представлений 15 одиницями нерухомого майна та інфраструктури на тендер виставлявся при стартовій ціні у 4,9 млн. грн. Аукціон відбувся 7 вересня.

У ньому приймали участь ТОВ «ВК «Автострада», ТОВ «Чартіон Інвест» і ТОВ «БК «Нові мінерали». У трьому раунді «Нові мінерали» запропонували ціну на 304 гривні більшу, ніж у «Автостради».

Переможець торгів зареєстрований у селі Мурафа. Причому у будівлі сільської ради. Компанія з 1-тисячним статутним капіталом належить львівянину Ярославу Петраху.

Макс Мельник

7 вересня, 2023