«Евалюацію» своєї стратегії розвитку зробили в одній з ОТГ Вінниччини

Новини Вінниці / «Евалюацію» своєї стратегії розвитку зробили в одній з ОТГ Вінниччини

В Барській ОТГ, що на Вінниччині, провели оцінку  своїх стратегічних планів. Результати виявились невтішними, але в цій громаді  Вінницької області планують активніше взятись за роботу та втілити в життя задумане.

В Барській ОТГ, що на Вінниччині, провели оцінку своїх стратегічних планів. Результати виявились невтішними, але в цій громаді  Вінницької області планують активніше взятись за роботу та втілити в життя задумане.

Про це повідомляє офіційний сайт Барської міської ради.

«У квітні 2020 року Барська об’єднана громада провела on-going евалюацію своєї Стратегії розвитку 2018-2020 з метою визначення рівня досягнення кількісних та якісних результатів, закладених у Плані реалізації Стратегії і показників фінансового плану. Моніторинг і періодичну оцінку результатів впровадження стратегій розвитку проводять лише одиниці громад, незважаючи, на підготовку цих планувальних документів потрачено чимало часу і людських ресурсів», - йдеться в інформації.

В громаді зазначають, що доволі часто Стратегія розвитку, яку зазвичай роблять в кожному районі, займає «почесне місце» у шухляді.

Тож барчани ставлять собі у заслугу те, що, усе ж таки, працюють відповідно до документу. Правда оцінюють результати дещо критично.

«У зв’язку з різними – об’єктивними і суб’єктивними причинами, станом на квітень 2020 року, громаді вдалось досягти 28% від запланованих показників у Стратегії розвитку Барської міської ОТГ до кінця 2020 року. Це проміжні результати, які до кінця 2020 року будуть відкориговані у напрямку збільшення результативності», - зазначають у міській раді.

Для усіх (крім Барської міськради) пояснимо, що «евалюація» (Evaluation) – це підтвердження.

Марина Карабай

4 травня, 2020