Електрички зачекають. Скальський пояснив, що заважає відновленню приміського сполучення на Вінниччині

Новини Вінниці / Електрички зачекають. Скальський пояснив, що заважає відновленню приміського сполучення на Вінниччині

У більшості регіонів України відновлено рух приміських електропотягів. Вінниччина стоїть дещо осторонь цих процесів. За словами голови Вінницької ОДА Владислава Скальського, причина того, що послаблюються карантинні обмеження повільно у періодичних спалахах коронавірусу, а в електричках складно слідкувати за дотриманням дистанції.

У більшості регіонів України відновлено рух приміських електропотягів. Вінниччина стоїть дещо осторонь цих процесів. За словами голови Вінницької ОДА Владислава Скальського, причина того, що послаблюються карантинні обмеження повільно, у періодичних спалахах коронавірусу, а в електричках складно слідкувати за дотриманням дистанції.

«Рішення обласної комісії про відновлення перевезень в потягах "Інтерсіті" було прийнято в результаті нашої тривалої комунікації з «Укрзалізницею» та після того, як ми пересвідчилися, що продаж місць на потяги відбувається у шаховому порядку, а також є можливість забезпечити належний рівень дезінфекції. Що стосується електричок, то тут питання є більш складним», - зауважив Владислав Скальський. 

«Обережність» обласної влади у питанні відновлення руху електропотягів пояснюється тим, що періодично добова кількість випадків зараження на COVID-19 в регіоні перевищує 20 осіб.

«В будь-якому разі рішення про відновлення перевезень електричками буде прийматися колегіально з урахуванням усіх показників, оцінок фахівців медичної галузі, епідеміологів. На мою думку, кожен вид транспорту та кожен вид сполучення варто було б відпускати по одному, і, відповідно, постійно моніторити ситуацію щодо змін рівня захворюваності населення на COVID-19», - зазначив очільник області.

Олеся Рудницька

9 червня, 2020