Ексміністр Рева: «Небо не закриють. Дайте Україні ПЗРК і ПТРК, і ми переможемо»

Новини Вінниці / Ексміністр Рева: «Небо не закриють. Дайте Україні ПЗРК і ПТРК, і ми переможемо»

Колишній військовий та ексміністр соціальної політики Андрій Рева, який народився на Харківщині, переконаний, що усі на заклики «закрити небо» у НАТО будуть відмовляти. Тому він вважає за потрібне негайно озброїти ЗСУ ПЗРК і ПТРК, які не менш здатні протидіяти ворожій техніці та не потребують навчання військових.

«Вихід підказує великий британський військовий теоретик Безіл Генрі Ліддел Гарт. Впевнений, що його працю «Стратегія непрямих дій» в Генеральному штабі читали. Не могли не читати класика», - пише у Facebook Рева.

Так от, у таких випадках класик пропонує асиметричну відповідь ворогу.

«В нашому випадку мова має йти про нанесення ударів по найбільш вразливих точках агресора: його комунікаціях і бронетанкових частинах, як основної ударної сили армії вторгнення.

У нас не вистачає авіації для нанесення ударів по танкових колонах? Зате є чудові протитанкові ракетні комплекси (ПТРК), які у великій кількості нам постачають союзники.

За даними газети Нью-Йорк таймс, за перші 10 днів війни США та їх союзники поставили до України 17 тисяч ПТРК. 17 тисяч, Карле!

Це краще, ніж в попередні роки, коли ми раділи отриманню декількох сотень «Джавелінів». Але це недостатньо для перемоги над ворогом.

Тому наша мета – щоб кожен воїн ЗСУ і тероборони мав хоча б один ПТРК, як основний засіб індивідуального озброєння поруч з автоматом», - вказує колишній військовий.

Тому він пропонує у рази збільшити поставки ПТРК.

«Нехай віддадуть все, що у них є. І тоді українці зможуть знищити основні зуби рашистського дракона. Йому для лікування цього пародонтозу знадобиться значно більше часу, ніж НАТО для поповнення запасів ПТРК.

Друге. Переносні зенітно-ракетні комплекси (ПЗРК) типу «Стінгер». Ворожа авіація змушена знижуватися для прицільного бомбометання і в цей момент вона абсолютно вразлива для враження «Стінгером».

Під час війни в Афганістані неписьменні афганські селяни прекрасно працювали по радянській авіації американськими ПЗРК. Якщо це успішно робили афганці, то на що тоді здатні українці? Приклад простого працівника Укрпошти, який з допомогою допотопної «Стріли» збив сучасний рашистський літак Су-30 є показовим», - пояснив Рева.

За його словами, якщо кожен піхотинець української армії матиме «Джавелін» і зробить пуск по бронетехніці ворога з безпечної відстані (3 км), то це матиме катастрофічні наслідки для агресора.

При спробі переслідування мобільної групи, озброєної ПТРК частина цієї групи, озброєна ПЗРК буде знищувати гвинтокрили ворога, які спробують переслідувати такі ударні групи.

Він переконаний, що така тактика «принесе нам перемогу».

Їхні комунікації будуть під постійними ударами, а вразити їх буде такою ж марною справою, як спроба радянської армії у 1939-40 роках перемогти мобільні групи фінських лижників-снайперів. Саме так наш український Давид може перемогти рашистського Голіафа. І я хочу вірити, що це розуміє і наше військове керівництво. В усякому разі, колони розбитої техніки і знищених на марші бензовозів свідчать про це. Тому, потрібно вірити в нашу армію. Вона непереможна», - підвів риску Рева.

Макс Мельник

8 березня, 2022