Екологи виявили численні факти розорювання берегів у басейні Дністра на Вінниччині та передали поліції матеріали для реагування

Новини Вінниці / Екологи виявили численні факти розорювання берегів у басейні Дністра на Вінниччині та передали поліції матеріали для реагування

Під час перевірки екологами прибережних захисних смуг у басейні Дністра на території Вінницької області виявлено численні факти розорювання земель.

Про це повідомляє Державна екологічна інспекція у Вінницькій області.

«На виконання доручення Державної екологічної інспекції України фахівцями Інспекції продовжуються обстеження прибережних захисних смуг.

Протягом вересня проведено обстеження басейну річки Дністер. За результатами зазначеного заходу виявлено 15 фактів розорювання прибережних захисних смуг на загальній площі понад 70 га», - йдеться у повідомленні.

У Держекоінспекції зазначають, що «усі матеріали по зазначеним правопорушенням було передано до правоохоронних органів для відповідного реагування».

Інше питання, чи знайдуть правоохоронці винних та чи притягнуть до відповідальності, адже зазвичай за розорюванням стоять відомі та авторитетні у місцевих громадах аграрії, які знову ж таки надають допомогу поліції.