Дитяча обласна лікарня отримала сучасне ендоскопічне обладнання на мільйон гривень

Новини Вінниці / Дитяча обласна лікарня отримала сучасне ендоскопічне обладнання на мільйон гривень

Сучасні колоноскоп та бронхоскоп, придбанs за кошти компанії ДТЕК, отримала сьогодні Вінницька обласна дитячf клінічна лікарня.Завдяки ендоскопічному обладнанню японського виробництва, яке відповідає усім європейським нормам та критеріям, лікарі зможуть якісніше проводити діагностику.

Сучасні колоноскоп та бронхоскоп, придбані за кошти компанії ДТЕК, отримала сьогодні Вінницька обласна дитячя клінічна  лікарня. Завдяки ендоскопічному обладнанню японського виробництва, яке відповідає усім європейським нормам та критеріям, лікарі зможуть якісніше проводити діагностику.

"Технологічне обладнання дасть велику користь для наших пацієнтів. Це сучасний гнучкий  бронхоскоп для обстеження і маніпуляцій на бронхіальному дереві. Тобто, завдяки ньому  лікарі можуть виявляти в найвіддаленіших ділянках бронхів сторонні предмети та діагностувати будь –яку патологію А також  отримали і гнучкий, сучасний колоноскоп, який дає можливість обстежувати товстий кишківник та виявляти патології. Більше того, за його допомогою можна виконувати оперативні  втручання без розрізів безпосередньо на внутрішній поверхні товстого кишківника", - розповів головний лікар медзакладу Василь Паненко.

 

Компанія ДТЕК, яка працює з Вінницькою облдержадміністрацією в рамках соціального партнерства, виділила понад мільйон гривень на придбання обладнання для дитячої обласної лікарні.

Під час передачі обладнання, голова облдержадміністрації Валерій Коровій зазначив, що сьогодні спільне завдання медиків і обласної влади зробити Вінницький обласну клінічну дитячу лікарню найкращою в Україні. Аби медзаклад у 2020 році, коли в межах реформування стане неприбутковим підприємством, був конкурентоспроможним не лише з державними, а й з приватними лікарнями.

"В наступному році ми розпочинаємо комплексну реконструкцію відділення екстреної медичної допомоги. Ми будемо все робити щоб забезпечити його якісним обладнанням. Взагалі ми маємо підняти на новий якісний рівень лікарні третього рівня, це ті, які надають спеціалізовану медичну допомогу. Одним із таких закладів є обласна дитяча лікарня. Вона має бути найкращою в Україні. Сьогодні це стратегічне завдання, яке стоїть перед нами і ми в цьому напрямку рухаємося", - зазначив губернатор Валерій Коровій.

 

Саша ГРИГОРОВСЬКА