Дикі розборки: у Росії за «гробові» пересварились родичі

Новини Вінниці / Дикі розборки: у Росії за «гробові» пересварились родичі

У лютому «звільняти» Україну за кличем Путіна прийшов російський солдат Валерій Коваленко з Волгоградської області. У перші дні війни він і загинув. А от батьківщині окупанта його голодні родичі влаштувала дикі розборки за «гробові» гроші - 10 мільйонів рублів.

Сюжет російських телевізійників, в якому щаслива родина купила за «гробові» білу «Ладу», про яку так мріяв їх загиблий в Україні син, став хітом – що в Україні, що в Росії. Люди радіють автомобілю, отриманому за життя сина.

Але це ще далеко не дно…   

Повернемося до Коваленка, який попри українське прізвище, родом із невеликого села у Волгоградській області. Виховувався дідом і бабою, коли його неблагополучних батьків позбавили батьківських прав. Навчався на середньому рівні. Про військову службу не думав, вчився у місцевому ПТУ на кухаря, хотів виплатити кредит. А потім хлопця призвали до армії, де він й залишився служити в десантних військах. Платили значно більше, ніж кухарям на Волзі.

У березні його поховали в рідному селі.

Дід, який виховував Валерія, нібито як опікун теж мав отримати компенсацію, але через вік погодився, аби справами займалася тітка. І почалось…

«Я дізнавалася, що ні братам, ні сестрам виплат після загибелі військовослужбовця не передбачено. У червні цей указ президента було змінено, і ми також тепер можемо отримати виплати. Після цього я подала документи на отримання цих виплат, – розповіла сестра загиблого Любов. – Але поки дійшов мій лист, наша тітка вже зняла гроші з рахунку. Дідусь мене запросив напередодні, попросив піти з ним до банку. Ми прийшли, а грошей уже не було. Дідусь дуже засмутився, просив тітку віддати гроші, щоб він міг поділити їх на всіх. Але вона лише показала нам довіреність, виписану на її ім’я та все. Вона постійно разом з бабусею кружляла біля банкоматів і дочекалася, коли прийшли гроші».

Тітка Коваленка спілкуватися з пресою відмовилася, назвавши родичів неадекватними. У прокуратурі розпочали перевірку.

Олег Верлан

21 липня, 2022