Двоє пацієнтів отримують кисневу терапію: мер Вінниці розповів про стан хворих з коронавірусом

Новини Вінниці / Двоє пацієнтів отримують кисневу терапію: мер Вінниці розповів про стан хворих з коронавірусом

У Вінниці 22 із 28 пацієнтів, у яких підтверджено коронавірус, пов'язані із двома осередками спалаху інфекції - пологовим будинок №2 та онкоцентром. Про це сьогодні на брифінгу розповів міський голова Сергій Моргунов.

У Вінниці 22 із 28 пацієнтів, у яких підтверджено коронавірус, пов'язані із двома осередками спалаху інфекції - пологовим будинок №2 та онкоцентром. Про це сьогодні на брифінгу розповів міський голова Сергій Моргунов.  

"Із 28 пацієнтів 15 - так чи інакше пов'язані з першим лабораторно підтвердженим випадком в пологовому будинку №2: співробітники, члени родини 42-річної медсестри й контактні особи. Сім пацієнтів - із онкологічного центру: шість медпрацівників та ода пацієнтка. Ще троє хворих на коронавірус у Вінниці перебували за кордоном. Троє інших пацієнтів, з їхніх слів, за кордоном не були і з прибулими не контактували", - сказав С.Моргунов.

За його словами, вік пацієнтів із коронавірусом у Вінниці - від 17 до 73 років.

"На сьогодні на лікуванні у інфекційному відділенні міської клінічної лікарні №1 перебуває 12 пацієнтів з лабораторно підтвердженим випадком захворювання. У трьох пацієнтів температура вчора ввечері – до 37,8, на ранок до 37,3. Один пацієнт отримує кисневу терапію. Стан інших задовільний. Температура нормальна.

Племінник першої пацієнтки продовжує перебувати в обласній дитячій інфекційній клінічній лікарні. Стан дитини задовільний, температура нормальна. Почувається добре. Стан його батька, який перебуває з дитиною теж задовільний, температура нормальна. Також в дитячій інфекційній лікарні з підозрою на коронавірусну інфекцію перебуває дитина 15 років. Відібраний матеріал на дослідження. Стан середньої важкості. На ранок температура була 36,4.

В інфекційному відділенні міської лікарні №1 перебуває 8 пацієнтів з підозрою на СОVID: 1 пацієнтка з Барського району, інші 7– вінничани. З них: одна – прибула з-за кордону, один – контактував з хворим, 6 – не знають причини. В шести пацієнтів з підозрою на COVID-19 зберігається температура 37,5 – 37,8. Двоє мають важку супутню патологію, отримують кисневу терапію, періодично підключаються до апаратів ШВЛ. Біологічні матеріали відібрано і направлено на дослідження методом ПЛР. На сьогодні, зважаючи на особливості перебігу коронавірусної інфекції, - всі пацієнти, котрі перебувають у міській лікарні №1 з двобічними пневмоніями, повторно обстежуються на COVID-19". - розповів С.Моргунов.