Дві авіабомби знайшли на території вінницького ліцею

Новини Вінниці / Дві авіабомби знайшли на території вінницького ліцею

Вінниця знову зіткнулася з небезпекою, що залишилася з часів Другої світової війни.

7 серпня, під час проведення земляних робіт з прокладання комунікаційних мереж на території ліцею, що розташований на вулиці Максима Шимка у Вінниці, робітники натрапили на предмети, схожі на боєприпаси. Негайно було викликано рятувальників, які оперативно прибули на місце події.

Після ідентифікації виявилося, що знайдені предмети — це дві авіабомби вагою по 250 кілограмів кожна, залишені з часів Другої світової війни. Небезпечна знахідка стала нагадуванням про давні воєнні конфлікти, сліди яких досі можуть бути приховані у ґрунті.

Піротехнічний розрахунок ДСНС провів ретельне обстеження території за допомогою сучасної техніки, щоб переконатися у відсутності інших небезпечних предметів. Після цього авіабомби були обережно вилучені та завантажені на спеціальне броньоване авто, яке транспортувало їх до безпечного місця для знищення.

Операція зі знешкодження боєприпасів пройшла успішно, і загроза для мешканців міста була усунена. Випадок нагадав про важливість бути уважними під час проведення будівельних та земляних робіт, адже навіть через багато десятиліть після завершення війни, її небезпечні залишки можуть становити серйозну загрозу.

 

Михайло Білик

9 серпня, 2024