ДТП з харків’янами на «зебрі» у Вінниці: пішохода госпіталізовано

Новини Вінниці / ДТП з харків’янами на «зебрі» у Вінниці: пішохода госпіталізовано

Ввечері 25 жовтня у Вінниці водій автомобіля Lifan 520GX збив пішохода. У результаті аварії той отримав травми та перебуває у міській лікарні швидкої допомоги. Слідчі з’ясовують обставини та причини події.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, аварія сталася близько 19.20 у обласному центрі по вул. Київській.

За попередньою інформацією слідства 22-річний водій автомобіля Lifan 520GX, житель Харківської області, допустив наїзд на чоловіка, який перетинав проїзну частину вулиці по розмітці нерегульованого пішохідного переходу в темну пору доби. Внаслідок дорожньо-транспортної пригоди 52-річний мешканець Харківської області отримав тілесні ушкодження та був госпіталізований до лікарні.

Наразі загрози життю потерпілого немає.

Слідчими призначено ряд експертиз, після проведення яких буде встановлена остаточна причина аварії.

Водій освідуваний, він тверезий. Транспортний засіб поміщено на арештмайданчик.

За цим фактом розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 286 Кримінального кодексу України (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами).

За таке правопорушення передбачено до 3 років обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на такий самий строк.

Макс Мельник

26 жовтня, 2022