Дружині загиблого захисника з Вінниччини передали орден «За мужність»

Новини Вінниці / Дружині загиблого захисника з Вінниччини передали орден «За мужність»

16 січня на фронті, поблизу Мар’їнки Донецької області, загинув Михайло Столбенко, мужній захисник України.

На сайті Іллінецької територіальної громади повідомили, що церемонія передачі ордена відбулася 13 липня. Начальник 1 відділу Вінницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковник Олександр Барціцький, разом з Іллінецьким міським головою Володимиром Ящуком, особисто передали нагороду дружині загиблого героя, Катерині Столбенко.

Згідно з Указом Президента України від 3 квітня 2024 року №215/2024, Михайла Володимировича Столбенка було посмертно нагороджено орденом «За мужність» III ступеня за його героїзм, відданість військовій присязі та непохитність у боротьбі за незалежність України.

«Михайло Володимирович був справжнім воїном. Ця нагорода є символом вдячності та визнання героїзму вашого чоловіка, який віддав життя заради України. Його подвиг назавжди залишиться в нашій пам’яті, а його мужність буде прикладом для майбутніх поколінь», – зазначив Володимир Ящук під час вручення нагороди.

Підполковник Олександр Барціцький також висловив глибоку вдячність і шану кожному герою, який віддав своє життя заради нашої країни.

«Ми будемо постійно підтримувати родини наших загиблих воїнів і зробимо все можливе, щоб їхня жертва не була марною», – додав він.

Михайло Столбенко служив стрільцем-помічником гранатометника у складі 46-ї окремої аеромобільної бригади. Його життя обірвалося під час бою за Україну, за її свободу і незалежність. Його мужність і відданість служінню своїй країні залишаються прикладом для наслідування і символом нескореного українського духу.