Друга «Курська дуга»: росіяни визначились з напрямками тиску на Донбасі

Новини Вінниці / Друга «Курська дуга»: росіяни визначились з напрямками тиску на Донбасі

У Міноборони України зазначають, що російські окупанти завершують підготовку до масштабної атаки Донбасу. Керівництво путінської армії визначило майже всі місця головних ударів в регіоні.

Про це у п’ятницю, 22 квітня, на брифінгу розповів спікер МО Олександр Мотузяник. За його словами, про завершення такої підготовки свідчить ряд факторів.

«Керівництво російської армії завершує визначення вигідних місць для завдання головних ударів. Про це свідчать зокрема способи вогневої поразки, форма побудови бойових порядків, ешелонування військ противника, а також безперервні наступальні дії на окремих напрямках», - сказав Мотузяник.

Він також уточнив, що найбільш активна діяльність рашистів зафіксована в напрямку Ізюм-Барвінкове (Харківщина), в районах вузлової залізничної станції у Попасній та Сєвєродонецького урбанізованого району (Луганщина), а також на ділянці траси Запоріжжя-Донецьк (Донеччина).

Нагадаємо, через конструкцію російські танки занадто вразливі. Експерти визначили головний недолік техінки. Станом на ранок 22 квітня ЗСУ знищили 838 ворожих танків.

Зазначимо, що секретар РНБО Олексій Данілов вважає, що битва за Донбас може стати не останньою у війні проти російських загарбників, оскільки Росія має можливість підтягувати в бій нові ресурси і резерви. Це, найімовірніше, триватиме ще наступні два-чотири тижні.

Радник глави Офісу президента Олексій Арестович вважає, що активний наступ ворогів на Донбасі триватиме ще один-два тижні. Причина – окупанти продовжують зазнавати величезних втрат, ЗСУ вдається «виносити» до одного батальйону на добу.

Експерти переконані, що нинішня битва за Донбас може стати однією з найбільших танкових битв з часів Другої світової війни, другою «Курською дугою». Отримання контролю над цією територією є ключовою ціллю для обох сторін. Російські окупанти будуть намагатися отримати перевагу за допомогою танків та артилерійського прикриття, українські захисники – протитанкової зброї.

Олег Верлан

22 квітня, 2022