«Друга хвиля»: на схід від Харкова зафіксували 12-кілометрову колону російської військової техніки

Новини Вінниці / «Друга хвиля»: на схід від Харкова зафіксували 12-кілометрову колону російської військової техніки

На супутникових знімках, зібраних і проаналізованих компанією Maxar Technologies, видно, як 8 квітня військова колона довжиною 12 км рухається на південь через місто Великий Бурлук на сході України.

Про це повідомляє CNN.

На знімках видно бронетранспортери, вантажівки з артилерією і допоміжне обладнання, складові колону.

Можна припустити, що колонна рухається у бік Ізюму. На півдні Харківщини тривають запеклі бої, адже окупанти намагаються протиснутися до Донбасу, щоб з тилу зайти до українського угрупування в ООС.

Фактично можна казати, що «обіцяна» Росією «друга хвиля» розпочалась. Окупанти за будь-яку ціну намагатимуться до 9 травня здобути хоч якусь «перемогу», аби було про що звітувати.

Українські військові готові до такого розвитку подій. У Генштабі ЗСУ підтвердили інформацію щодо переміщення ворожих підрозділів, а також додали, що «у зв’язку зі значними втратами особового складу та техніки загарбники розгорнули військові шпиталі та ремонтні майстерні на тимчасово зайнятих територіях Харківської області». Проте запчастин не вистачає.

«Сьогодні вночі чергові успіхи здобули наші військові ЗСУ - знищена велика колона ворожої техніки та живої сили, які прямували в сторону Ізюма», - повідомив голова ОВА Олег Синєгубов.

Чи це саме ця колонна, чи інша він не уточнив.

Олег Верлан

10 квітня, 2022