Дрібне хуліганство: на активістів, які закидали ганчір'ям "Дерево Свободи" поліція склала адмінпротоколи (ВІДЕО)

Новини Вінниці / Дрібне хуліганство: на активістів, які закидали ганчір'ям "Дерево Свободи" поліція склала адмінпротоколи (ВІДЕО)

Стосовно двох вінницьких активістів Анатолія Чайки та Юрія Кисіля, які сьогодні,5 березня, закидали старим мотлохом скульптурну композицію в пам'ять про Героїв Небесної Сотні "Дерево Свободи" поліція склала адмінпротоколи за ст. 173 Кодексу про адміністративні правопорушення (дрібне хуліганство).

На двох вінницьких активістів Анатолія Чайку та Юрія Кисіля, які сьогодні, 5 березня, закидали старим мотлохом скульптурну композицію в пам'ять про Героїв Небесної Сотні "Дерево Свободи" поліція склала адмінпротоколи за ст. 173 Кодексу про адміністративні правопорушення (дрібне хуліганство).

Нагадаємо, "акцію неповаги" щодо загиблих під час Революції Гідності вінничанин Анатолій Чайка, відомий у Вінниці, як "Тарас Бульба", провів не вперше. Адже, 4 березня, під час "щонедільного віче" він намагався пошкодити пам'ятник та зламати колону, на якій закріплені квіти, що символізують душі загиблих. Сьогодні ж до чоловіка приєднався Юрій Кисіль. Правоохоронці вимушені були оточити меморіал, а активістів, які хотіли бачити на майдані Небесної Сотні погруддя Шевченку, вони "відвели" в бік.

Відмовити розвішувати ганчір'я на скульптурну композицію намагалися так звані "колеги" по регулярним протестах. Однак місцевого "Тараса Бульбу" це не зупинило, ба більше він пригрозив, що й надалі продовжить такі "сміттєві" акції. Навіть адвокат Валерій Палій, аби заспокоїти однодумця, сказав, що настане час, коли "зріжуть спокійно "Дерево Свободи", а на майдані встановлять Кобзаря.