Допис вінницької вчительки у соцмережах, який спричинив релігійний скандал, російські журналісти дофантазували і активно обговорюють на каналах РФ

Новини Вінниці / Допис вінницької вчительки у соцмережах, який спричинив релігійний скандал, російські журналісти дофантазували і активно обговорюють на каналах РФ

Вже кільканадцять днів вирують пристрасті навколо допису у закритій групі вчительки математики Ольга Маслова із школи № 15 міста Вінниці. У соцмережі Viber жінка привітала батьків зі створенням Помісної Української Церкви. Однак її послання виклали у відкритий доступ, після чого зчинився релігійний скандал, а самій викладачці почали погрожувати. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Вже кільканадцять днів вирують пристрасті навколо допису у закритій групі вчительки математики Ольги Маслової із школи № 15 міста Вінниці. У Viber жінка привітала батьків зі створенням Помісної Української Церкви. Однак її послання виклали у відкритий доступ, після чого зчинився релігійний скандал, а самій викладачці почали погрожувати. Про це йдеться в сюжеті ТСН.

«Вітаю усіх зі значущим та історичним днем для всіх нас, українців. Українська автокефальна церква є! Якщо взнаю, що хтось поплентався на Різдво або ходить у секту МП, то щоденник мені на стіл і батьків до школи. Шануйтесь, парафіяни», - написала вчителька  математики школи № 15 Ольга Маслова і доповнила свої слова смайликами.

Жарт відразу підхопили і пропогандиські російські телеканали. Однак почали трактувати його «по-своєму», до того взяли і дофантазували. З телеканалів РФ вони запевняють, що  вінничан, «які являються прихожанами нормальної православної церкви», будуть звільняти з роботи, а їх дітей наказуватимуть.

У департаменті освіти Вінниці визнають, що педагог порушила етичні норми у своїх висловлюваннях, але підстав для її звільнення немає. На захист вчительки, авторки невдалого, як виявилося жарту, стали і батьки учнів. Тому варто бути обережнішими з жартами.