Доньку ексмера Полтави заарештовано за колабораціонізм

Новини Вінниці / Доньку ексмера Полтави заарештовано за колабораціонізм

Вчора, 11 червня, СБУ повідомило про затримання доньки ексмера Полтави, яка працювала на «виборчий штаб» партії путіна

Затримання відбулось в Києві. 36-річна Наталія  Веретеннікова співпрацювала з рф під час російських виборів у 2022 та 2023 роках.

Наталія - донька колишнього мера Полтави Олександра Мамая, якого навесні 2023року було засуджено за корупцію.

За даними слідства,  фігурантка володіє у Санкт-Петербурзі рекламним агентством, яке, використовуючи сотні рекламних стендів та бордів фірми для поширення прокремлівської агітації, брало участь в PR-кампанії провладної партії «єдина росія». За «роботу»  фігурантка отримала прибуток у понад 35 млн російських рублів (близько 392 тис.дол.).

Доречі, в Україні колаборантка  також керує рекламним бізнесом. За даними YouControl, вона керівник та засновник київської компанії ТОВ "ЛІФТІНФО", що займається посередництвом в розміщенні реклами в ЗМІ, має відкритий ФОП із таким же КВЕДом. Окрім того, вона є однією із засновників компанії ТОВ "ПОЛТАВА РЕАЛ ЕСТЕЙТ ГРУП" в м. Полтава, що надає в оренду й експлуатацію майно.

Як повідомляє Служба безпеки України, під час обшуків за місцем проживання та в київських офісах затриманої виявлено комп’ютерну техніку, мобільні телефони та фінансову звітність щодо співпраці з рф.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігурантці про підозру за ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

На даний момент все майно затриманої, а саме 3 квартири в Києві, мінівен та частки в статутних капіталах двох українських компаній, накладено арешт на загальну суму понад 270 млн грн.

Зараз зловмисниця знаходиться під вартою. Їй загрожує до 12 років ув'язнення.

Розслідування проводили за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Новини Вінниці / Доньку ексмера Полтави заарештовано за колабораціонізм Новини Вінниці / Доньку ексмера Полтави заарештовано за колабораціонізм Новини Вінниці / Доньку ексмера Полтави заарештовано за колабораціонізм Новини Вінниці / Доньку ексмера Полтави заарештовано за колабораціонізм Новини Вінниці / Доньку ексмера Полтави заарештовано за колабораціонізм
Анна Пирогова

12 червня, 2024