Документальний фільм, який розвінчує деякі міфи про українську мову, показали в ОТГ на Вінниччині

Новини Вінниці / Документальний фільм, який розвінчує деякі міфи про українську мову, показали в ОТГ на Вінниччині

Молодіжний центр «Квадрат» «пішов» в народ. В Якушенецькій ОТГ, що на Вінниччині «квадратівці» продемонстрували документальний фільм-дослідження щодо української мови.

Молодіжний центр «Квадрат» «пішов» в народ.  В Якушенецькій ОТГ, що на Вінниччині «квадратівці» продемонстрували документальний фільм-дослідження щодо української мови. Також вони поспілкувались з молодими людьми про важливість української мови, як фактору процвітання нації.

«В рамках співпраці з Якушинецькою об'єднаною територіальною громадою, Молодіжний центр «Квадрат» цими вихідними продемонстрував фільм «Соловей співає». Кінострічка розвінчує міфи про українську мову. Також, говорили з молоддю про важливість рідної мови та про українську ідентичність. Давайте не бути байдужими, і підтримувати українське кіно. Зовсім скоро з’явиться нове , барвисте і яскраве кіно, про старовинне ткацьке ремесло -  «Ткацький шлях», - йдеться в інформації.

Зазначимо, що фільм під назвою «Соловей співає» було створено громадською організацією «Всесвітній день вишиванки». В ході роботи над фільмом дослідники виявили, що деякі з міфів існують вже не одне сторіччя, тож розвінчування їх справа нелегка.

Марина Карабай

8 вересня, 2020