До Вінницьких Хуторів відкрили новий автобусний маршрут

Новини Вінниці / До Вінницьких Хуторів відкрили новий автобусний маршрут

Із обласного центру до села Вінницькі Хутори від сьогодні, 3 лютого, можна дістатися новим автобусним маршрутом №19А «Центральний автовокзал – Вінницькі Хутори».

Із обласного центру до села Вінницькі Хутори від сьогодні, 3 лютого, можна дістатися новим автобусним маршрутом №19А «Центральний автовокзал – Вінницькі Хутори».

Як повідомляють у пресслужбі мерії, автобус проїжджатиме зупинки просп. Коцюбинського – пл. Перемоги – Центральний ринок – Залізничний вокзал – вул. Привокзальна – вул. Лебединського – Немирівське шосе – Вінницькі Хутори. 

До слова, проблему транспортного сполучення Вінницьких Хуторів з містом місцеві жителі неодноразово піднімали у петиціях до міської ради. Донедавна пасажирів до села возив «ЛАЗ» 1980-х років.

"Ми неодноразово просили перевізника оновити свій рухомий склад, адже всі автобуси були в жахливому стані. На жаль ніяких «зрушень» не відбувалося. Восени, на зустрічі з міським головою Сергієм Моргуновим, люди поскаржились йому на цю проблему. Було отримано доручення. І уже з перших днів реорганізації приєднаних територій ми спільно із департаментом транспорту, енергетики та зв’язку, почали активно працювати у напрямку інтеграції нового маршруту. Як результат – подовжили маршрут: якщо раніше автобус курсував лише до площі Перемоги, то тепер у Вінниці кінцева зупинка – «Центральний автовокзал», також маршрут подовжили на 500 метрів у Вінницьких Хуторах", - розповів староста села Владислав Кривешко.

За його словами, нині на маршруті курсує три автобуси, вивчається можливість додати ще одну одиницю транспорту. Інтервал руху в середньому – 30 хв. Перший автобус з Вінницьких Хуторів виїжджає о 6:00.

Сергій Маламура

3 лютого, 2021