До Вінниці завітав Постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, який зустрівся з місцевою владою та майбутніми економістами

Новини Вінниці / До Вінниці завітав Постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, який зустрівся з місцевою владою та майбутніми економістами

Сьогодні, 7 грудня, в приміщенні Вінницької міської ради відбулась зустріч керівництва області та міста з Постійним представником МВФ в Україні Йоста Люнгманом, який перебуває на Вінниччині з ознайомчим візитом. Він зустрівся із керівництвом області та міста, дав брифінг для журналістів.

Сьогодні, 7 грудня, в приміщенні Вінницької міської ради відбулась зустріч керівництва області та міста з Постійним представником МВФ в Україні Й. Люнгманом, який перебуває на Вінниччині з ознайомчим візитом. Він зустрівся із керівництвом області та міста, дав брифінг для журналістів.

Сергій Моргунов презентував інвестиційний потенціал міста Вінниці, зокрема, звернув увагу на вдале географічне положення міста та високий кадровий потенціал, сконцентрований в його межах.

Валерій Коровій підкреслив, що за участі представника МВФ Йости Люнгмана, відбулась цікава дискусія, стосовно цілої низки питань про залучення інвестицій  у Вінницьку область та місто Вінницю, а також з питань реформи охорони здоров’я в Україні, особливо першого її етапу: придбання медикаментів по міжнародних тендерах.

«Ми з певним побоюванням ставились до бюджетного завершення року як стосовно бюджетних установ, так і планів на наступний бюджетний період. Той факт, що Верховна Рада вже прийняла Держбюджет дав нам можливість приймати місцеві бюджети, здійснювати проплати по єдиному казначейському рахунку, мати впевненість у завтрашньому дні», - сказав Валерій Коровій.

Очільник області також наголосив, що МВФ є «особливою міжнародною організацією, яка зацікавлена в підтримці країн, що прагнуть до макроекономічної стабільності: це і питання обмінного курсу, і питання інвестицій, тощо».

Постійний представник Міжнародного валютного фонду в Україні Йоста Люнгман під час свого виступу зазначив, що ключовим моментом на шляху прискорення економічного зростання України є поліпшення бізнес-клімату, адже інвестори, які придивляються до нашої держави з довгостроковою перспективою інвестування, хочуть бути впевнені в тому, що до них буде чесне та справедливе ставлення.

«Як ви знаєте, Міжнародний валютний фонд пліч-о-пліч з українською владою, старанно працював над відновленням макроекономічної стабільності, яка зазнала певних проблем після рецесії 2014-2015 року, задля підвищення соціальних стандартів життя населення. Нам дуже важливо бачити, як ці реформи, які ми обговорюємо з владою країни, мають безпосередній вплив на життя українців», - зазначив представник МВФ.

На його думку, в Україні й надалі мають втілювати в життя реформу децентралізації, транспортну та медичної галузі, вносити позитивні зміни у бюджетуванні.

«Найголовніше: економіка має продовжувати зростати, якщо так відбуватиметься, то будуть підвищуватися і життєві стандарти в Україні. Для того, щоб це сталося саме так, має збільшитись притік інвестицій у вітчизняну економіку, і цей притік має бути суттєвим. Під час зустрічі ми обговорювали, які ж саме заходи вживає влада Вінниці і області для того, щоб покращити інвестиційний клімат в регіоні»,- підсумував Йоста Люнгман.

Перебуваючи в області з робочим візитом, Постійний представник МВФ в Україні читав лекцію для майбутніх фахівців фінансово-економічної галузі. Зустріч із молодю відбулася у хірургічному корпусі Вінницької обласної клінічної лікарні імені Миколи Пирогова.

Під час лекції студенти вінницьких вишів дізнались про історію становлення Міжнародного валютного фонду, а також про особливості та ключові завдання організації, зокрема: просування глобальної співпраці у сфері валютних відносин, сприяння фінансовій стабільності та економічному зростанню на міжнародному рівні, надання допомоги країнам-членам МВФ шляхом видачі позик і кредитів для врегулювання платіжних балансів та стабілізації валютних курсів тощо.

За словами Йости Люнгмана, найближчим часом на рівні Міжнародного валютного фонду буде обговорено питання щодо започаткування нової програми підтримки для України.

Новини Вінниці / До Вінниці завітав Постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, який зустрівся з місцевою владою та майбутніми економістамиНовини Вінниці / До Вінниці завітав Постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, який зустрівся з місцевою владою та майбутніми економістамиНовини Вінниці / До Вінниці завітав Постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, який зустрівся з місцевою владою та майбутніми економістамиНовини Вінниці / До Вінниці завітав Постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, який зустрівся з місцевою владою та майбутніми економістамиНовини Вінниці / До Вінниці завітав Постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, який зустрівся з місцевою владою та майбутніми економістамиНовини Вінниці / До Вінниці завітав Постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, який зустрівся з місцевою владою та майбутніми економістамиНовини Вінниці / До Вінниці завітав Постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, який зустрівся з місцевою владою та майбутніми економістамиНовини Вінниці / До Вінниці завітав Постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, який зустрівся з місцевою владою та майбутніми економістамиНовини Вінниці / До Вінниці завітав Постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман, який зустрівся з місцевою владою та майбутніми економістами