До Вінниці прибув уже 17-й вагон «Tram2000»

Новини Вінниці / До Вінниці прибув уже 17-й вагон «Tram2000»

У рамках другого етапу проєкту «Цюрихські трамваї» вчора, 20 липня, з Цюриха до Вінниці прибув 17-й трамвайний вагон «Tram2000». Найближчим часом до нашого міста доставлять ще 3 таких вагони. Загалом Вінниця, у рамках цього етапу, має отримати до 35 трамваїв «Tram2000».

Про це повідомляє департамент транспорту та міської мобільності Вінницької міської ради.

«Незабаром фахівці «Вінницької транспортної компанії» розпочнуть роботи з його адаптації до українського законодавства, а це: встановлення передніх та задніх поворотів, стоп-сигналів, дзеркал заднього виду, в тому числі лівого, встановлення інформаційної системи, а також – систем оплати проїзду», - йдеться у повідомленні.

Варто зазначити, що трамваї «Tram2000» відрізняються від уже звичних для вінничан «Mirage» та «Karpfen» певними технічними характеристиками, а також більш комфортними умовами для пасажирів, перш за все – м’якими сидіннями.

«Перед випуском на лінії трамваї мають пройти ряд як технічних, так і юридичних процедур. Варто також зазначити, що ці вагони приїжджають до нас у хорошому технічному стані. Ще нещодавно вони перевозили пасажирів у Цюриху», – зазначає заступник директора департаменту транспорту та міської мобільності Сергій Бузниковатий.

Нагадаємо, що наразі уже 12 трамвайних вагонів «Tram2000» здійснюють пасажироперевезення на маршрутах міста.

Співпраця Вінниці зі Швейцарською Конфедерацією триває ще з 2006 року. Під час першого етапу проєкту «Цюрихські трамваї» (2006-2011 роки) Вінниця отримала 116 трамвайних вагонів, а у рамках другого етапу місто має отримати до 35 трамваїв «Tram2000».

Новини Вінниці / До Вінниці прибув уже 17-й вагон «Tram2000»Новини Вінниці / До Вінниці прибув уже 17-й вагон «Tram2000»