До Вінниці повертається один з «воїнів» мистецького «Ескадрону»

Новини Вінниці / До Вінниці повертається один з «воїнів» мистецького «Ескадрону»

Український художник, письменник, драматург Віктор Рибачук, який народився на Віннничині, презентує свою експозицію картин в арт-галереї  Інтрешик, що у Вінниці.

Український художник, письменник, драматург Віктор Рибачук, який народився на Віннничині, презентує свою експозицію картин в арт-галереї  Інтрешик, що у Вінниці. Чоловік  підготував поціновувачам свого мистецтва ще й сюрприз – молоде вино власного виробництва.

Про це Віктор Рибачук написав на своїй сторінці у «Фейсбуці»

«В четвер, 5-го грудня відбудеться вернісаж моєї виставки з колекції " На потім...". Виставка, як виставка - 20 картин, більшість з яких у Вінниці ніколи не виставлялись, і якби не виставились - нічого страшного не сталося б, але... Презентація чотирьох сортів цьогорічного вина стане не менш (а то й більш) цікавою (бо таке життя) ніж тих 20 (чи 100) картин. Тож запрошую друзів на свято божеле о 17.30, в галереї "Інтер - шик" на Артинова»,  - йдеться в дописі Віктора Рибачука.

Зазначимо, що Віктор Рибачук входить до мистецької групи «Ескадрон». В 1989-1990 роках художники «Ескадрону» провели  «революційні» виставки сучасного українського мистецтва в таких містах України, як Київ, Одеса, Вінниця, Донецьк.

Виставка мала шалений успіх і в 1991-1992 роках «ескадронівців» запросили закордон. Сучасне мистецтво, яке відрізнялось від  соцреалізму, побачили  у Франції та Швейцарії.  Це можна сказати, були перші кроки в Європу.

«Залізна завіса» впала  і відкрила світу молоду незалежну Україну, і одними з перших, хто презентував нашу державу, були саме «ескадронівці».

 

Новини Вінниці / До Вінниці повертається один з «воїнів» мистецького «Ескадрону»
Марина Карабай

4 грудня, 2019