До Вінниці направили тест-системи для виявлення коронавірусу

Новини Вінниці / До Вінниці направили тест-системи для виявлення коронавірусу

До восьми регіонів, зокрема і до Вінниці спрямовані тести, які мають підтвердити інфікування корона вірусом COViD-19. Про це повідомляє чат-бот в Telegram «Коронавірус інфо» Міністерства охорони здоров'я України.

До восьми регіонів, зокрема і до Вінниці спрямовані тести, які мають підтвердити інфікування корона вірусом COViD-19. Про це повідомляє чат-бот в Telegram «Коронавірус інфо» Міністерства охорони здоров'я України.

Також тест-системи передають у Житомир, Тернопіль, Дніпро, Київ, Рівне, Львів і Запоріжжя. Повідомляється, що тест-системи дозволяють прискорити процес проведення перевірки на COViD-19 шляхом тестування на місцевому рівні.

«Тести вже доставлені або буде доставлений найближчими днями в Житомир, Тернопіль, Дніпро, Вінницю, Київ, Рівне, Львів, Запоріжжя. Триває прийом замовлення на закупівлю тест-систем від інших областей. Всі тести сертифіковані ВООЗ. Набори розроблені з максимально можливим профілем виявлення для достовірного визначення даного виду коронавірусу», - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що станом на зараз Центр громадського здоров'я повністю справляється з тими зразками, що є.

Нагадаємо, 11 березня в Україні ввели карантин у зв'язку зі спалахом коронавірусу в світі. Карантин триватиме у всіх областях з 12 березня по 3 квітня. Голова Вінницької ОДА В.Скальський на брифінуг зазначив, що поки тестів в області немає.

Раніше NaПарижі писав, що у Вінниці відсутні медичні маски.

 

Олег Верлан

11 березня, 2020