До Вінниці «гастролер» завіз велику партію наркотиків. Конкуренти здали кур’єра з «вантажем»?

Новини Вінниці / До Вінниці «гастролер» завіз велику партію наркотиків. Конкуренти здали кур’єра  з «вантажем»?

Оперативники затримали 7 грудня у Вінниці 19-річного жителя Кіровоградщини, в якого вилучили майже 600 підготовлених для продажу пакетів з наркотиками. Хлопець робив по місту «закладки». Судячи зі всього, до обласного центру заходив новий постачальник. Але його кур’єра здали конкуренти.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, розповсюджувача заборонених речовин затримали під час реалізації оперативної інформації в одному із мікрорайонів Вінниці. У орендованій хлопцем квартирі слідчі вилучили майже 600 розфасованих зіппакетів з наркотиками та чорнові записи.

За попередньою інформацією, затриманий приїхав до Вінниці близько двох місяців тому і кожного дня робив від 20 закладок. Інформацію про розташування «товару» хлопець надсилав своїм клієнтам за допомогою месенджерів.

Вилучені заборонені речовини направлені на експертизу.

Зловмисник затриманий в процесуальному порядку та поміщений до ізолятора тимчасового тримання.

Слідством вирішується питання щодо повідомлення затриманому підозру та обрання запобіжного заходу.

Попередньо дії затриманого кваліфіковані за ч. 1 ст. 307 Кримінального кодексу України (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів).

Остаточна правова кваліфікація події буде надана після проведення експертиз. За такий злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі до 8 років.

Макс Мельник

8 грудня, 2022