До суду дійшла справа міліціонера з Вінниччини, в кабінеті якого вчинив самогубство його підлеглий

Новини Вінниці / До суду дійшла справа міліціонера з Вінниччини, в кабінеті якого вчинив самогубство його підлеглий

Ексміліціонера з Вінниччини вважають винуватим у самогубстві підлеглого, судитимуть за службову недбалість. Трагедія сталась в травні 2010 року, в однму з районних відділків поліції Вінницької області, точніше тоді "міліції".

Ексміліціонера з Вінниччини вважають винуватим у самогубстві підлеглого, судитимуть за службову недбалість. Трагедія сталась в травні 2010 року в однму з районних відділків поліції Вінницької області, точніше тоді "міліції". Таким чином справа, яка тривала майже десять років може нарешті завершитися.

Про це повідомляє пресслужба Державного бюро раозслідувань

В ході досудового розслідування, яке здійснювали в теруправлінні ДБР у місті Хмельницькому встановлено, що 19 травня 2010 року заступник начальника слідчого відділення залишив без нагляду службовий пістолет у своєму робочому кабінеті. В цей час його підлеглий – слідчий відділення використав залишену керівником зброю для вчинення самогубства.  

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснювала прокуратура Вінницької області. До суду скеровано обвинувальний акт відносно колишнього заступника начальника слідчого відділення одного з районних відділів ГУ МВС України у Вінницькій області. Правоохоронець обвинувачується у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки та недбалому зберіганні вогнепальної зброї

У разі доведення вини, обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 2 до 5 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років  та зі штрафом від 250 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.