До смерті побила знайомого: на Вінниччині затримали підозрювану

Новини Вінниці / До смерті побила знайомого: на Вінниччині затримали підозрювану

До 10 років позбавлення волі загрожує 43-річній мешканці м. Калинівка. Жінку підозрюють у побитті 59-річного місцевого жителя, який помер від нанесених ушкоджень. Вона перебувала у гостях, і після конфлікту з господарем застосувала фізичну силу…

Як повідомляють у поліції Вінницької області, 7 червня до правоохоронців надійшло повідомлення від мешканки Калинівки про те, що у сусідньому будинку вона виявила тіло господаря без ознак життя. За попередніми висновками судмедексперта, смерть чоловіка настала внаслідок отримання травм, несумісних з життям.

На місце події одразу прибула слідчо-оперативна група поліції. Після низки оперативно-розшукових заходів поліція затримала підозрювану.

Встановлено, що 5 червня господар разом із затриманою спільно відпочивали у його помешканні. Між ними виник конфлікт, в ході якого жінка побила чоловіка, після чого втекла з місця події. Від отриманих травм потерпілий невдовзі помер.

Наразі слідчими вирішується питання щодо повідомлення правопорушниці про підозру та обрання їй запобіжного заходу.

За цим фактом поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 121 КК України (Умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого).

Санкція статті передбачає до 10 років ув’язнення.

Процесуальне керівництво у досудовому розслідуванні здійснюється Хмільницькою окружною прокуратурою.

Макс Мельник

9 червня, 2023