До Курської області стягують війська: Чи планує Росія повторний наступ на північ України?

Новини Вінниці / До Курської області стягують війська: Чи планує Росія повторний наступ на північ України?

Поки в Україні очікують у другій половині літа отримати американську зброю, яка дозволить переломити хід війни, росіяни майже готові кидати у бій нові підрозділи, нашвидкуруч сформовані в неосяжних просторах РФ.

Наразі відомо, що війська РФ стягують додаткові сили на кордон у Курській області. Крім особового складу, загарбники привезли туди артилерію та ракетні комплекси.

Як повідомляють російські ЗМІ, про це заявив «на оперативній нараді» губернатор Курської області Роман Старовойт. Він оголосив нібито про «посилення» заходів безпеки «з урахуванням обстановки, що складається, в прикордонних районах».

Зокрема, Старовойт сказав, що в регіон «вже прибула і прибуває велика кількість» особового складу міноборони РФ та «додаткове озброєння у вигляді артилерійських та ракетних установок».

«У прикордонних районах бачимо повідомлення про те, що люди чують вибухи – це працює наша армія (…) на суміжній території», – заявив він.

Зазначимо, у Курській та інших прикордонних областях РФ неодноразово заявляли про звуки вибухів. Місцева влада звинувачує в атаках Україну. У той же звідти постійно обстрілюють Сумщину.

Крім цього, відмічається військове посилення у Поліссі білоруської армії.

На думку деяких українських експертів, на початку червня цілком ймовірно росіяни спробують знову перетнути кордон у бік Сумщини, Чернігівщини, Київщини, а також наступати на Харківщині. Хоча можливо це буде лише відволікаючим маневром, а головна ціль – захоплення Донбасу.

Олег Верлан

30 травня, 2022