До «Ізюмського котла» росіяни обіцяють надіслати підкріплення

Новини Вінниці / До «Ізюмського котла» росіяни обіцяють надіслати підкріплення

Російське угрупування в Ізюмі на півдні Харківщини опинилось в оперативному оточенні. Через панічні настрої окупантів на українській землі в Міноборони обіцяють, що надсилають підкріплення, навіть показують кадри, як колони кудись рухаються.

Нагадаємо, за неофіційними джерелами внаслідок стрімкого контрнаступу ЗСУ на Харківщині, не лише звільнено місто Балаклія та десятки населених пунктів. Українські військові впритул наблизились до Куп’янська.

Ізюм для росіян відігравав роль осередка, де донедавна були сконцентровані потужні сили для наступу з півночі на Слов’янськ. Тепер вони значно менші. Більш того, через контрнаступ ЗСУ ізюмське угрупування опинилось в оперативному оточенні. Зв'язок існує лише однією дорогою у бік річки Оскол.    

У цей час Міноборони РФ поставило завдання усім своїм пропагандистам показувати рух «допомоги» угрупованню в Ізюмі. На роліків якась колона кудись іде та кудись летить гелікоптер…

Такі синхронні заяви свідчать, що частина російських військах охоплена панікою. Вони дивляться на карти, бачать, що основні магістралі постачання вже перерізані ЗСУ, бачать, що залишився один шлях відступу - по важкій дорозі до Осколу, і що командування не може гарантувати безпечний відхід з «котла».

Наразі можна казати, що Ізюм охоплений з трьох боків, і становище російських військ критичне. Це підтверджують численні російські «воєнкори», які розганяють «зраду».

Отже, залишається відкритим питання, чи готове ізюмське угрупування до «жесту доброї волі» чи здачі у полон?

Олег Верлан

9 вересня, 2022