До Дня Незалежності вінничанам підготували фільм, режисер якого пройшов через війну на Сході

Новини Вінниці / До Дня Незалежності вінничанам підготували фільм, режисер якого пройшов через війну на Сході

Вінничан до дня Незалежності чекає перша масштабна національна прем‘єра – фільм «Східняк». Фільм, а це комедія, знято на основі реальної історії, режисер фільму Андрій Іванюк. який ніс службу в зоні АТО.

Вінничан до дня Незалежності чекає перша масштабна національна прем‘єра – фільм «Східняк». Стрічку, а це комедія, знято на основі реальних історій. Режисер фільму Андрій Іванюк, творчий псевдонім Енді Іва, ніс службу в зоні АТО, тож з особистого досвіду знає про усе, що відбувається на Сході.

Фільм розповідає про один день з життя двох бійців – «Бороди» та «Режисера». Прототипом останнього став сам Іванюк, який служив в 53-й механізованій бригаді. Ветеран бойових дій на сході України розповідає глядачам про свого бойового побратима – вихідця з Донбасу із позивним «Борода».

Зазначимо, що Бороду у фільми виконує невтомний Богдан Бенюк.

За сюжетом, боєць з позивним «Борода» – невгамовний оптиміст та здатен вирішити будь-яке питання. Ось і цього разу, він – перший, коли треба відправитися в штаб, щоб «вибити» необхідне для забезпечення свого підрозділу. У напарники Борода бере з собою молодого новачка, якого кличуть «Режисер». Разом їм доведеться їхати крізь блокпости, прифронтові міста й села, зустрічатись із військовими і цивільними, потрапляючи у різні халепи – кумедні та не дуже…

У ролях: Богдан Бенюк, Анатолій Максим’юк, Катерина Степанкова, Максим Донець, Володимир

Фільм створено за підтримки Державного агентства України з питань кіно. У 2019 «Східняк» вже встиг взяти участь у Національній конкурсній програмі Одеського міжнародного кінофестивалю 2019 року, де відбулася його українська та світова кінопрем’єра, Міжнародному кінофестивалі «Бруківка», Трускавецькому міжнародному кінофестивалі «Корона Карпат».

 

Марина Карабай

20 липня, 2020