До 35 епізодів: у Вінниці передали до суду справу вчителя малювання, якого підозрюють у розбещенні дівчат

Новини Вінниці / До 35 епізодів: у Вінниці передали до суду справу вчителя малювання, якого підозрюють у розбещенні дівчат

Вінницькі слідчі 21 квітня направили до суду матеріали кримінального провадження відносно 56-річного чоловіка, який, прикриваючись художнім гуртком, розбещував дітей. Чоловікові світить до 15 років ув’язнення.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, досудовим розслідуванням встановлено, що зловмисник в одній із кімнат власної квартири в обласному центрі створив «художній гурток» для дітей. Об’єктами його розпусних дій ставали малолітні вихованки, які приходили на приватні заняття з малювання.

Переважна більшість постраждалих від дій правопорушника - це дівчатка віком від 10 до 14 років. Поліцією зібрано докази причетності обвинуваченого до 35 злочинних епізодів.

Оперативний супровід досудового розслідування здійснювали працівники Управління міграційної поліції.

Дії зловмисника слідчі кваліфікували за ч. 1, 2 ст. 156 (Розбещення неповнолітніх), ч. 1, 3, 4 ст. 301-1 (Одержання доступу до дитячої порнографії, її придбання, зберігання, ввезення, перевезення чи інше переміщення, виготовлення, збут і розповсюдження), ч. 3 ст. 156-1 (Домагання дитини для сексуальних цілей) Кримінального кодексу України.

За такі злочини правопорушнику загрожує до 15 років ув’язнення.

Макс Мельник

24 квітня, 2023