До 14-го на Вінниччині виплатять пенсії, в області вже близько 15 тисяч переселенців, а можна прийняти ще 20 тисяч – головне з брифінгу очільників області та міста

Новини Вінниці / До 14-го на Вінниччині виплатять пенсії, в області вже близько 15 тисяч переселенців, а можна прийняти ще 20 тисяч – головне з брифінгу очільників області та міста

Традиційний вечірній брифінг очільників області та Вінниці розпочався з «кримінальних новин». Начальник ОВА Сергій Борзов розповів, що у лісосмузі знайшли рюкзак з 2 кг пластиду та тротилу, кулями, 10 гранат РГД-5, а також заарештовано 5 осіб з Донецької області, в яких раніше вилучили квадрокоптери.

«З 4 по 14 березня виплатять пенсії. Особливо тішить, що вінничани як отримали пенсію, то питають, як перерахувати нашим захисникам», - сказав С.Борзов.

Він нагадав, що Військова цивільна адміністрація продовжує відправляти гуманітарну допомогу в інші регіони.

«Вночі отримуємо вантаж з польського Кельце, на наступному тижні - з чеського міста Ліберець», - повідомив губернатор.

За його словами, в області вже 15 тисяч переселенців, регіон може прийняти ще до 20 тисяч. Однак, частина людей їде далі – у західні регіони чи Молдову.

За словами мера Вінниці Сергія Моргунова, безпосередньо у місті нині близько тисячі переселенців з Харкова, Києва, Херсона. Медикаменти, засоби гігієни тощо передають з польських міст Ополе та Вроцлав. А литовський Паневежис перевів гроші.

«Будемо жорстко реагувати на необґрунтоване підвищення цін у торговій мережі», - запевнив міський голова.

Голова облради Вячеслав Соколовий наголосив, що найбільше переселенців зараз у Вінницькому та Могилів-Подільському районах - по 4,5 тис., а також 2,3 тисячі у Погребищенській громаді, яка межує з Київщиною. Люди перебувають у різних закладах і приватному секторі.

Сформовано вагон допомоги для харків’ян, великий вантаж готується для Чернігова та Сум.  

Олег Верлан

4 березня, 2022