Для виправдання тотальної мобілізації у Росії можуть підривати житлові будинки для загибелі співгромадян

Новини Вінниці / Для виправдання тотальної мобілізації у Росії можуть підривати житлові будинки для загибелі співгромадян

Ставка на мобілізацію чоловіків в ОРДЛО та сирійських найманців не виправдовується. Тому Кремль може вдатися до того, щоб призивати у своє військо росіян. Однак, спершу владі доведеться швиденько відкоригувати законодавство та запустити чергові фейки по телебаченню, що є загроза «від НАТО», адже визнати колосальні втрати від ЗСУ путінській владі не стане духу. Крім того, як і перед другою чеченською війною, в РФ силовики можуть підривати житлові будинки.

«Виходячи з того, що ворогу завдано великих втрат в особовому складі, існує ймовірність, що військово-політичним керівництвом російської федерації буде прийнято рішення внесення змін до існуючого законодавства та розпочато відкриту мобілізацію для продовження затяжної, виснажливої війни», - зазначають у Генштабі ЗСУ.

Відео: Трохи про ВКС РФ, море та землю

Також військові припускають, що «з метою виправдання таких дій, не виключається здійснення низки провокацій на території російської федерації із загибеллю мирного населення, як це було зроблено перед початком другої чеченської кампанії».

«Це надасть можливість провладній верхівці ухвалити рішення щодо оголошення воєнного стану та тотальної мобілізації громадян», - йдеться у повідомленні.

Наразі з території України продовжують доправляти загиблих та поранених військовослужбовців ЗС РФ та Росгвардії. За приблизними підрахунками української сторони, окупанти втратили понад 14,4 тисяч своїх вояків.

Відео колони знищених російських вертольотів

«Так, у місті Гомель (Білорусь) для прийому і лікування поранених окупантів залучені усі медичні заклади, що мають хірургічні відділення. Хірурги працюють цілодобово, усі планові операції білоруських громадян або відмінено, або перенесено на невизначений термін. Фіксується великий відсоток смертності серед важкопоранених російських загарбників.

Ворог продовжує нести суттєві втрати. Має проблеми з логістичним забезпеченням підрозділів. Низький рівень морально-психологічного стану особового складу призводить до збільшення кількості випадків дезертирства та відмов військовослужбовців збройних сил російської федерації брати участь у війні проти України», - зазначають у Генштабі ЗСУ.

Олег Верлан

19 березня, 2022