Для Вінниччини Кабмін встановив нові квоти імміграції на 2022 рік

Новини Вінниці / Для Вінниччини Кабмін встановив нові квоти імміграції на 2022 рік

Кабмін визначив максимальну кількість іноземців та осіб без громадянства, які можуть подати документи на отримання дозволу на імміграцію на 2022 рік. Відтепер по всіх категоріях і регіонах України цей показник становить 8 488 осіб. Минулого року показник становив 9 818 осіб. Стосовно Вінницької області, то дозволено оформити документи 117 особам.

Отже, згідно з офіційним документом, на Вінниччині квотою дозволено стати громадянами України 25 діячам науки і культури, імміграція яких відповідає інтересам держави, 20 особам, які є братом, сестрою, дідом чи бабцею, онуком чи онучкою громадян України, 20 особам, які раніше перебували в українському громадянстві, 50 особам, які є батьками, чоловіком (дружиною) іммігранта чи його неповнолітньою дитиною, а також двом особам, які прослужили у ЗСУ від трьох років. Загалом 117 людей.

Без обмежень можуть отримати громадянство ті, хто здійснив іноземну інвестицію в економіку України на суму від 100 тисяч «баксів».

Втім, у розпорядженні уряду у графі «Вінницька область» відсутня інформація з цифрами щодо імміграції висококваліфікованих фахівців і тих, хто постраждав від торгівлі людьми.

Новини Вінниці / Для Вінниччини Кабмін встановив нові квоти імміграції на 2022 рікНовини Вінниці / Для Вінниччини Кабмін встановив нові квоти імміграції на 2022 рік
Олег Верлан

19 січня, 2022