Для коледжів і технікумів Вінниччини потрібно понад 180 мільйонів з обласного бюджету

Новини Вінниці / Для коледжів і технікумів Вінниччини потрібно понад 180 мільйонів з обласного бюджету

З 2018 року фінансування коледжів, технікумів та інших державних вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації має лягти на плечі обласного бюджету. На Вінниччині таких вишів 18, тож в головному кошторисі області на їх утримання передбачили понад 181 мільйон гривень. Про це під час прес-конференції повідомив директор департаменту фінансів облдержадміністрації Микола Копачевський.

З 2018 року фінансування коледжів, технікумів та інших державних вищих навчальних закладів I-II рівня акредитації має лягти на плечі обласного бюджету. На Вінниччині таких вишів 18, тож в головному кошторисі області на їх утримання передбачили понад 181 мільйон гривень. Про це під час прес-конференції повідомив  директор департаменту фінансів облдержадміністрації Микола Копачевський. 

Однак "правила гри" держава змінює, і тепер не всі коледжі і технікуми "скинуть" на невідомо, скільки місцевий бюджет.

"За неофіційною інформацією нам передається лише 5 коледжів і технікумів, ті, які є самостійними юридичними особами. Якщо нам передають на фінансування лише ці заклади, то решту суми із 181 млн грн., які передбачили на фінансування, будуть направлення на капітальні видатки і програми, які прийняті обласною радою. Закриття закладів не відбудеться", - зазначив Микола Копачевський.

Раніше NaПарижі повідомляв, що на Вінниччині стане на один коледж менше. Першим закривають медичний.


Саша ГРИГОРОВСЬКА