Девайси руйнують бар'єри. У двох "Прозорих офісах" Вінниці запрацював віртуальний сурдоперекладач

Новини Вінниці / Девайси руйнують бар'єри. У двох "Прозорих офісах" Вінниці запрацював віртуальний сурдоперекладач

У двох прозорих офісах Вінниці - "Старе місто" та "Вишенька"запрацював новий електронний сервіс для людей з порушенням слуху . -Систему "віртуального сурдоперекладача"повноцінно впровадили в роботу. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив вінницький міський голова Сергій Моргунов.

У двох прозорих офісах Вінниці - "Старе місто" та "Вишенька"запрацював новий електронний сервіс для людей з порушенням слуху. Систему "віртуального сурдоперекладача"повноцінно впровадили в роботу. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив вінницький міський голова Сергій Моргунов.

"Систему "віртуального сурдоперекладача" протестували ще у кінці минулого року. Тож отримати послуги в департаменті соціальної політики – наприклад, оформити допомогу чи субсидію – таким вінничанам буде комфортніше.Унікальний мобільний додаток ConnectPRO, розроблений українськими IT-фахівцями, дозволяє спілкуватися в режимі онлайн-чату. Завдяки йому мовлення співробітника "Прозорого офісу" перетворюється на текстові повідомлення, які надходять відвідувачу на його смартфон. Окрім того, у програмі є сервіс онлайн-сурдоперекладу - впродовж робочого дня у режимі відеозв'язку доступний сурдоперекладач", - написав мер Вінниці.

Раніше NaПарижі повідомляв, що в Україні ConnectPRO використовують у Києві, Дніпрі, Львові, Одесі та Харкові однак переважно у магазинах мобільного зв'язку. Вінниця ж стала пілотним містом, де тестують програмний ресурс у "Прозорих офісах".

 Сергій Моргунов наголосив, у всіх вінницьких "Прозорих офісах" працюють спеціалісти, які володіють жестовою мовою. І такі навчання організовуватимуть й надалі.

Саша ГРИГОРОВСЬКА