Десяток злочинів за три дні у Гайсині: вінницькі правоохоронці розшукали «гастролера»

Новини Вінниці / Десяток злочинів за три дні у Гайсині: вінницькі правоохоронці розшукали «гастролера»

У той час, коли у судах Черкаської області слухаються кримінальні провадження за скоєння 42-річним мешканцем міста Умань ряду майнових злочинів, він приїздив до Гайсина та скоював чергові крадіжки та викрадення легковиків. За три дні на рахунку зловмисника вчинення десятка злочинів. Його розшукали та затримали.

Як повідомляють у відділі комунікації поліції Вінницької області, у період з 16 по 19 серпня до правоохоронців надійшла серія заяв про злочини на території Гайсина. Оперативними заходами поліцейські встановили причетність до цих правопорушень уманчанина.

За допомогою відмичок зловмисник викрав два автомобілі Daewoo Lanos та Lancia Dedra та перегнав їх до Умані. До того ж правопорушник шляхом пошкодження замків проникав до автівок, магазинів, кафе та станції технічного обслуговування, звідки викрав майно на суму понад півмільйона гривень. Викрадене наразі майно вилучено.

Слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні крадіжок та угонів (ч. 4 ст. 185 та ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України). За скоєння цих злочинів підозрюваному загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна. Тривають слідчі дії. 

Макс Мельник

22 серпня, 2023