Дещо про ціни на осінніх ярмарках у Вінниці (ФОТО)

Новини Вінниці / Дещо про ціни на осінніх ярмарках у Вінниці (ФОТО)

У Вінниці добігають фінішу осінні ярмарки, які розпочалися наприкінці вересня. Наступної суботи, 27 жовтня, у мікрорайоні Вишенька біля торгового центру Plaza Park відбудеться останній цієї осені, п'ятий за рахунком, як їх колись називали, «червоний базар». Тож хто не встиг відвідати попередні чотири – ще мають можливість неподалік дому придбати овочі, крупи, олію, цукор, ковбасні вироби в широкому асортименті, саджанці дерев та чимало іншого. Які ж цього року ціни на продукцію сільгоспвиробників?

У Вінниці добігають фінішу осінні ярмарки, які розпочалися наприкінці вересня. Наступної суботи, 27 жовтня, у мікрорайоні Вишенька біля торгового центру Plaza Park відбудеться останній цієї осені, п'ятий за рахунком, як їх колись називали, «червоний базар». Тож хто не встиг відвідати попередні чотири – ще мають можливість неподалік дому придбати овочі, крупи, олію, цукор, ковбасні вироби в широкому асортименті, саджанці дерев та чимало іншого.

Які ж цього року ціни на продукцію сільгоспвиробників? Покупці мішками розкуповували гарну цибулю, кілограм якої на останньому ярмарку коштував у середньому 9 - 10 грн. Картоплю можна було придбати за 4 гривні за кіло. Гарні соковиті яблука пропонували за 6, а великі гарбузи – за 5 грн за кілограм.
Мішок цукру вагою 50 кг можна було придбати за 500 грн. Самотужки нести додому його було не треба, оскільки у ціну входила й доставка. Й чимало вінничан купували його, адже цей продукт обходився дешевше, ніж у супермаркеті.

А саджанці плодових дерев можна було купити від 40 до 50 гривен. 
Покупців було багато. Щоправда, ціни на деякі продукти не надто відрізнялися від тих, що на оптовому базарі. Але мешканці Вишеньки були у виграші, адже торгівля здійснювалася неподалік їх будинків, що є зручно.

До речі, рік тому на осінніх ярмарках у Вінниці ціни на деякі види сільгосппродукції дещо різнилися від цьогорічних: щось було дешевше й навпаки. Як повідомляв NaПарижі, восени 2017 року  картопля коштувала 4 грн/кг, цибуля – 3 - 4 грн, капуста – 3,5 грн. Пшоно – 10 грн, гречка – 20 грн. Цукор продавали по 14 грн/кг, яблука – по 9 – 12 грн.

 

 
 

Юрій Ярмощук

22 жовтня, 2018